Чудесата на лятото

Чудесата на лятото
Снимка: Thinkstock

Жените откликват повече на романтичните жестове от страна на мъжете в слънчеви дни, установи френско изследване, цитирано от БГНЕС.

То показва, че мъжете, които опитват да се сближат с обекта на желанието им, имат много по-голям успех в хубаво време. Яркото слънце увеличава нивата на серотонин в мозъка, като подобрява настроението и намалява нивата на хормона на съня мелатонин.

Това прави както мъжете, така и жените по-жизнерадостни и готови да се възползват от откриващия им се шанс.

"Младите жени е по-вероятно да дадат номера на телефона си на мъж, който им го е поискал в слънчев ден. Резултатите от изследването подкрепят предишни проучвания, според които слънцето стимулира положителни социални връзки", казва ръководителят му Никола Геген от университета в Южен Бретан.

Петима мъже, които били оценени като физически привлекателни от жури от 31 жени, били избрани да участват в изследването.

Те завързали контакти с жени на възраст между 18 и 25 години, докато се разхождали сами на улицата и ги помолили да им дадат номера на телефона си.

Мъжете винаги използвали едни и същи думи, като казвали на дамите, че ги намират красиви и че трябвало да ходят на работа, но искат да им се обадят по-късно, за да си уговорят среща.

Когато представителите на силния пол заговаряли жена в слънчеви дни, те им давали номера си в 22,4% от случаите, но в облачни дни с успех се увенчавали само 13,9% от случаите. Температурата във всички дни била приблизително една и съща.

Предишни изследвания установиха, че слънчевата светлина прави хората по-склонни да помагат на непознат и да оставят по-големи бакшиши в ресторанти.

Но френското изследване, публикувано в списание Social Influence, е първото, което анализира как времето се отразява на желанието за любовни срещи.

Професор Геген казва, че макар слънцето да влияе на жените, то вероятно подобрява и уменията за флирт на мъжете.

Предишни изследвания установиха, че приятните миризми, романтичната музика, някои цветове и носенето на китара увеличават желанието на хората за флирт или за размяна на телефонните номера.

Френските учени планират да осъществят още едно изследване, за да установят дали мъжете по природа са по-склонни да гледат или да заговарят жени в слънчеви, отколкото в облачни дни.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти