Беден ли е, не ми го хвали

Беден ли е, не ми го хвали
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Българките са особено чувствителни на тема пари. Не само защото повечето ги нямат, но и защото много държат мъжете да са неземно богати, че да могат да им осигуряват охолен живот. Ама и мъжете им не са неземно богати, което прави темата за парите още по-важна. Интересно е обаче по какво българките си правят извод кои мъже не разполагат със средства. Аз разбрах и просто нямам търпение да ви споделя.

Момчета, според жените вие сте бедни, ако отделно или в съчетание правите едно от изброените по-долу неща.

Ако лятото почиваш на къмпинг или предпочиташ да спиш на палатка в планината.

Според повечето българки, ако не си в някой нашумял петзвезден хотел, а предпочиташ да стоиш под открито небе сред природата, то нямаш пари. И това, че казваш „предпочитам” всъщност означава, че нямаш друг избор, освен да си вземеш палатката на гърба, да палиш огън и да си носиш храна в раницата – точно като първобитен, който няма два лева в джоба. Ами да, приятелю, откъде на къде някой ще предпочита друго, освен климатика в хотелската стая и екстра тип фотоклетка, пред простата и скучна природа?

Ако пиеш бира на някоя пейка в парка.

Българките считат, че ако стоиш на пейка в парка и не си пенсионер, то значи в теб има нещо сбъркано и асоциално. А пиеш ли бира в същото време, това автоматично те прави маргинализран алкохолик, захвърлен от семейството си заради проблеми с хазарта и наркотиците. За жените няма друго обяснение на това някой да пие бира градската градинка, освен че същия няма пари да отиде в някое готино заведение на центъра, в което да седнеш на коженото сепаре и да се кефиш на сменящите се светлини, отразени в цигарения дим наоколо.

Ако се придвижваш велосипед.

Да караш колело, вместо да се придвижваш с автомобил? Е, тука вече българките са безпощадни – няма какво да ги убеди, че ти разполагаш с каквито и да било средства. Нито плащаш данъци, нито за гориво и сервиз.

Пък и кой луд ще предпочете подобно превозно средство, пред някой лъскав автомобил? Да, само мухльовците, които нямат един лев. Как изобщо не ги е срам да се показват с велосипед, че всички жени да им се смеят. Смеят им се, да. Някак си за българките е смешно да видят някой с превозно средство, в което няма как да правят неприлични неща

Ако често си в добро настроение.

За българките няма логично обяснение когато някой мъж е предимно във ведро настроение. Обясняват поведението му с това, че е или глупав, или няма пари, съответно грижи, или и двете едновременно. Вижте например снимките на пичовете с пари от профилите им в социалните мрежи. Хората на тези снимки никога не са усмихнати в са винаги със замислена физиономия и леко притворен поглед, който показва някаква угриженост и концентрация. Няма как човек, който има пари, да бъде усмихнат.

Ако си свиваш сам цигари с тютюн.

Това според българките е най-отчайващата форма на бедност – мъж да си свива сам цигарите, като някой изпаднали просяк. Не, това според тях е недопустимо. Друго си е да захапеш една тлъста пура, да си направиш няколко снимки с нея и веднага да ги качиш във фейса. Ето така мъжете ще си тежат на мястото като мъже – когато всички ги видят колко бохемски живот водят. Пък тия, които сами си свиват тютюна, няма с какво да им помогнем, освен да ги съжаляваме.

Знаейки всички тези неща, изпитвам смесени емоции. Едновременно ми е смешно, тъжно и жалко. Единственото, което балансира емоционалното ми състояние е, че знам, че има и жени, които считат изброените по-горе неща за нещо нормално, модерно и признак за великодушие на духа. Точно каквито са и хората, които правят същите тези изброени дейности. 

Прочетете още от Тодор Капитанов в Edna.bg:

Жените харесват обратни мъже

Аман от сърдити лелички!

Обичам жените да ми правят...

Не пожелавай мъжа на ближната си!

Не ѝ вярвай! Никога и за нищо.

Как да спрете да привличате само глупаци

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти