Ако искаш секс, остави ме на мира

Велина Томова

„Психологическите проучвания показват, че личното пространство е толкова важно, колкото сексуалният живот.”, каза Милена Родригес в предаването „Ива от сутрин до обед“ по радио FM+ с водещ Ива Дойчинова.

„Като говорим за слепени двойки, трябва да говорим за лично пространство и за лично време. Психологическите проучвания показват, че личното пространство е толкова важно, колкото сексуалният живот. Грешно е разбирането, че нуждата от пространство е предшественик на раздялата.

Личното пространство е важно, защото освен обичан, човек има нужда да бъде и сам себе си.”, каза Милена.

„Хората в такива двойки често имат социални проблеми – мислят, че извън връзката си те не са интересни и не могат да се представят добре. Това е причината да се капсулират във връзката си. Друга причина за слепването е, че двамата създават свой собствен свят, в който се чувстват най-уверени за разликата от другите си отношения.”, допълни тя.

„Слепването е нещо изключително вредно тъй като то изстисква страстта от връзката.

Съществува един много силен романтичен идеал – ако се обичаме трябва да сме заедно като част от един общ организъм. В началото на връзката, когато чувствата и емоциите бушуват, се ражда това желание да се слепим, но ако продължи, с времето става лошо.”, сподели още Милена.

„Интимните си ритуали за това да се приведете в приятен външен вид ги правете на затворени врати. Ако всички тези неща се случват пред очите на партньора, се губи мистерията и е възможно страстта да утихне.” каза още Милена Родригес.

Когато има много голяма разлика в разбиранията за лично пространство, връзката става напрегната и е обречена. Когато хората са сигурни в себе си и знаят, че не всички емоционални нужди са задоволени само от партньора, си дават необходимото пространство.

Много е хубаво, когато човек има някаква страст извън връзката си.”, сподели Милена

„Обичайте се, събирайте се и се разделяйте без притеснение и знайте, че това подхранва връзката, вместо да я убива.”, завърши Милена Родригес.

Чуйте цялото интервю с Милена Родригес във видеото по-горе.

Прочетете още:

Всеки от нас е и мъж, и жена

Женските богини в живота ни

Мъжете са от Марс

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти