8 неща, които да НЕ казваш на първа среща

Първата среща може да бъде невероятна, неловка, вълнуваща, да ти “изпили нервите” и да е извор на още куп емоции. За да се подготвим планираме перфектния тоалет, мястото за среща, темите, които ще обсъждаме и т.н.

Толкова се вглъбяваме във всеки детайл, какво да кажем и да направим, така че да не объркаме нещо… Всичко това ни поглъща и рядко се замисляме за темите, които със сигурност не бива да обсъждаме и може да са “капани”, които да ни представят в лоша светлина.

Ето 8 неща, които трябва да не обсъждаме никога на първа среща:

#1 Забрави да споменаваш родителите си

Колкото и да обичаш родителите си, когато ги обсъждаш на първа среща, това може да те накара да изглеждаш незряла и все още далеч от идеята за създаване на семейство. Когато един мъж излиза с теб на среща, той иска да научи повече за теб и има толкова много теми, които да обсъждаш без да споменаваш вдъхновяващите съвети за живота, които получаваш от майка си или заниманията, които споделяш с баща си.

Изключение правят случаите, в които той те попита за семейството ти. Ако това се случи, се чувствай свободна да споделиш забавна история, която да направи разговора интересен.

двойка
Снимка: iStock

#2 Не натоварвай с очаквания

Първата среща е стъпката, която предприемаме, когато исаме да опознаем нов човек. Това не е времето да говориш за всичко, което копнееш да ти се случи в личен план… а именно - сериозна връзка, сватба, деца. Постави се на негово място. Ако излезеш с нов мъж и той веднага започне да говори за това, че иска да се ожени и да има деца, нима няма да си помислиш - “Успокой се, едва се познаваме” и да избягаш в галоп :)

двойка скандал
Снимка: iStock

Бъди естествена и спокойна. Да натовариш някого с очакваня, само може да го подплаши и да не го видиш повече. За никой мъж не е секси да е на среща с жена, която е изнервена от постоянни мисли за тиктакащия биологичен часовник.

#3 Забрави за числата

Нормално е в главата ти да се въртят въпроси, за това как върви любовният живот на този секси мъж. Чудиш се на колко срещи е излизал в последно време, колко време е сингъл, с колко ли други си пише в момента...

Но колкото и да си умираш да знаеш, със сигурност отговорите няма да ти харесат. Каквото и да каже, това ще те накара да се почувстваш несигурна и ревнива. А ако е необвързан от много време ще започнеш да се питаш: “Какво ли не му е наред?”. Всичко това може тотално да убие настроението ти. Забрави за любовния му живот. На първа среща единственото, което има значение е това да разбереш дали можете да си прекарате добре заедно.

секс спор двойка
Снимка: iStock

#4 Забрави за бившия

Така както не бива да питаш за неговия любовен живот, така и ти трябва да внимаваш да не ти се изплъзне нещо за бившия. Когато споменаваш бившия, ще накараш един мъж да си мисли, че не си превъзмогнала връзката си с друг и че да има връзка с теб ще е извор на проблеми, защото още носиш много “багаж” от миналото.

Фокусирай се върху това да опознаеш този, който седи срещу теб в момента и не потъвай в мисли за миналото. За бивши може да се говори едва когато една връзка е станала достатъчно сериозна.

двойка
Снимка: iStock

#5 Попитай първо себе си

Ако се чудиш дали някоя тема е подходяща за обсъждане, си задай въпроса: “Бих ли се почувствала неудобно, ако той ме попита същото?”.

#6 Въздържай се от негативизма

Никога не носи лошото настроение със себе си на първа среща. Емоциите са “заразни” и говорейки за лошия ти ден на работа и изтощителната седмица, ще го предадеш на него. Това важи за всякакви негативни теми. Запомни - излезли сте на среща, за да създадете (евентуално) нова връзка и отношения. Първата среща е приключение само по себе си и от двамата зависи да е изпълнено с вълнуващи емоции.

двойка
Снимка: iStock

#7 Не показвай несигурност

Когато сме нервни добавяме в речника си думи като “горе-долу”, “може би, “нещо като”, “предполагам”. Ако си една от тези, които го правят е необходимо да се стараеш да избягваш тези фрази от разговорите, които водиш. Да се въздържаш от подобни изрази на първа среща е важно, защото те те правят да изглеждаш несигурна и намаляват силата на връзката, която партньорът може да почувства спрямо теб. А това може да намали шансовете ти за втора среща.

#8 Финанси

Една дама никога не говори за пари. Следващото, което не прави е да пита един мъж колко изкарва. Неуместно е да го питаш за това. Рискуваш да те помисли за меркантилна и пресметлива, а никой мъж не обича това.

Автор: Ина Иванова

 

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол