13 грешки, които двойките допускат в първата година от брака

През първата една година от брак двойките обикновено все още се намират в така наречената „фаза на медения месец“ – те все още са влюбени и животът им се струва като в приказка.

Назад в историята: Защо мъжете предлагат брак?

Проблемът е, че много от тях не знаят, че зоната, в която се намират, прилича на бомба със закъснител, ако не са наясно с обичайните предизвикателства, с които им предстои да се сблъскат.

Има няколко най-чести грешки, които се допускат през първата година от брака – именно върху тези неща е добре двойките да поработят, за да не им позволят да се превърнат в по-големи проблеми занапред. Нека видим:

Да занемарят останалите си контакти

Наслаждавайки се на взаимната си компания, социалният живот на партньорите може да пострада, а това задава вредни поведенчески модели занапред. Дискутирайте с партньора баланса в срещите с приятели и познати – както излизането поотделно, така и в двойка.

Да очакват, че партньорът ще бъде по-различен

Не мислете, че след брака половинката ще стане по-различна. Обвързали сте се с личност със собствен характер, история и опит, които ще бъдат налице през по-голяма част от времето.

Да не знаят как да се карат

Много двойки не знаят как да постъпват правилно при спор – дали например да изяснят нещата преди да заспят, или да запазят това за другата сутрин. Най-добре е да проведем разговор след като караницата е приключила, за да установим кой вариант е по-добър и да го използваме следващи пъти, съветва терапевтът Кейт Лейкам.

Останалите 10 грешки вижте в нашата галерия: 

Грешките, които да не допускате в първата година от брака

двойка любов брак
Снимка: Unsplash

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти