Здравето не е новогодишен късмет

Платена публикация

Здравето не е новогодишен късмет
Снимка: Sanostol

Идват празници. Но малко от нас се надяват истински да си починат в идващия месец. Крайни срокове, организирано празнуване, подаръци за всички - в околопразничната суматоха спокойствието си остава просто план, а здравето - набързо надраскан на хартия коледен късмет.

Нищо чудно че планираното време за почивка често прекарваме в леглото заради един обикновен грип.

Обвиняваме за това вирусите и студа, но всъщност всички разполагаме със силно оръжие, което може да се справи с тях, стига то да функционира правилно. А за да работи имунитетът ни както трябва, трябва да снабдяваме организма си редовно с витамини, минерали и протеини – всички те са отговорни за образуването на антитела, които посрещат вирусната атака и я блокират, преди да е станала опасна.

И тъй като най-добрата аптека – рафтовете с плодове и зеленчуци, вече обедняват, редно е да помислим за техен заместител. Репички, спанак, моркови, тиква, пъпеш – всички те ни снабдяват с витамин А, неслучайно известен като антиинфекциозен витамин. Той съдейства за образуването на бели кръвни телца, а те от своя страна – за производството на антитела, противодействащи на вирусите. Касис, киви, ягода, портокал, магданоз и броколи – те пък ни набавят витамин С, който от своя страна поддържа здрава сърдечно-съдовата система, помага за усвояването на желязо и образуването на съединителна тъкан.

Витамин Е получаваме от кивито, доматите, боровинките и броколите, а неговата липса би изложила на опасност нервите и мускулите, би намалила издръжливостта на капилярите ни.

Не е случайно, че трите витамина A, C и Е са в основата на много хранителни добавки. Те са мощни антиоксидантии, предотвратяващи стареенето на клетките и неутрализиращи свободните радикали, които се образуват в телата ни с натрупването на токсини. Трите витамина са особено силни, когато действат в комплект.

На тази силна тройна блокада против вирусите разчитат и Sanostol Мултивитаминен сироп и Sanostol Таблетки за смучене, разработени от немския производител DR. KADE Pharmazeutische Fabrik GmbH.

И сиропът, и таблетките са обогатени с още важни съставки, които ги правят ценен имуностимулатор, както за възрастните, така и за деца над 3 години.

Във формулата на Sanostol са включени и витамин D и витамин В-комплекс. Витамин В-комплекс помага за правилното функциониране на нервната система и е особено нужен на хората в активна възраст заради своя противостресов ефект. Витамин D пък e изключително важен за подрастващия организъм, заради ролята му при усвояването на калция.

И двата продукта на Sanostol са с приятен и естествен плодов вкус, благодарение на който доставката на витамини за най-малките се случва без никакъв проблем.

Sanostol предлага и още два продукта, покриващи по-специфични нужди на организма. Sanostol Мултивитаминен сироп с желязо е предназначен най-вече за вегетарианци, бременни, хора, застрашени от анемия, изложени на стрес и натоварвания, подходящ е за периода в началото на менструация, тъй като тогава организмът губи желязо.

Пробиотикът на Sanostol, обогатен с Цинк и Витамин С пък е подходящ както след прием на антибиотици, така и за регулиране на чревната флора при краткотрайни неразположения и по-дълготрайни чревни инфекции. Той увеличава броя на „добрите“ бактерии и ги доставя директно до чревната лигавица благодарение на защитната си обвивка от олигофруктоза. Така той не само възстановява храносмилането, но и засилва имунитета по естествен начин.

На Коледа си пожелаваме най-често „Здраве!“. Затова не умувайте твърде дълго при избора на подаръци. Започнете с най-ценния подарък за самите вас – спокойствие и силен имунитет. Те ще ви дадат така важните сили да се справите със вирусите и със стреса без проблем. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти