Защо майките трябва да знаят всичко за протеина?

Платена публикация

Защо майките трябва да знаят всичко за протеина?
Снимка: netinfo

Знаете ли кой е най-важният хранителен елемент за растежа и развитието на новороденото?

Това е протеинът. Той действа в краткосрочен и дългосрочен план на здравето и развитието на малкото дете.

Основен градивен елемент на тялото е, има  отношение към растежа и оптималното наддаване на тегло, имунитета, храносмилането, метаболитното програмиране, и не на последно място - към превенцията на алергии.

Известно е, че хранителните нужди на бебето се променят непрекъснато, но малцина знаят, че от най-голямо значение е непрестанната промяна в количеството протеин, отговаряща на нуждите на бебето.

В първите дни след раждането бебето приема малки количества кърма, тогава съдържанието на протеин в нея е най-високо. В следващите месеци детето започва да приема повече кърма,а протеинът в нея намалява.

Снимка: netinfo

Доскоро  се смяташе, че с порастването на детето, количествата протеин в майчината кърма също нарастват. Това е и най-голямата заблуда, свързана със знанията ни за протеина.

Затова и изборът на заместващо мляко, когато кърменето е невъзможно, е от изключителна важност.

Често майките избират краве мляко, но дори след навършване на 12 месеца, детският организъм все още не е готов да се храни с „мляко за възрастни“.

То съдържа твърде високо количество протеини, което би могли да претовари все още недоразвития организъм и да доведе до наднормено тегло в по-късна възраст.

Снимка: netinfo

Освен това кравето мляко има различно ниво на витамини и минерали от човешкото и консумацията му в ранна възраст може да доведе до излишък или недостиг на важни хранителни вещества.

Именно затова е важно при избора на млечна напитка за бебето и детето да се изберат онези формули, които наподобяват в най-висока степен съдържанието на майчиното мляко и които са постигнали оптимален баланс на протеините – основна гаранция за правилно развитие и растеж на организма. 

Снимка: netinfo

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти