За повече движение без болка!

Платена публикация

Vitagold
Снимка: Vitagold

Редовната физическа активност е от изключително значение за поддържане, както на физическото, така и на психическото здраве. Според СЗО редовните умерени физически натоварвания – ходене, каране на колело или участие в различни спортни изяви, оказват значимо влияние върху здравето, като намаляват риска от появата на някои заболявания -  сърдечно-съдови, диабет, рак на гърдата, депресия и др.  Освен това, физическата активност намалява риска от появата на бедрени или прешленни фрактури, а също така и подпомага поддържането на оптимално телесно тегло.

В основата на движението стои правилното функциониране на опорно-двигателния апарат на тялото, изграден от кости и мускули. Скелетът е пасивната част на опорно-двигателната система, докато мускулите са активната.

Движението е здраве и заради това грижата за опорно-двигателния апарат е от особено важно значение. Прекомерното натоварване, несъобразено с физиологичното състояние на организма и неговите възможности, появата на различни травми, както при спортуващи, така и при хора с по-уседнал начин на живот, наднорменото тегло, възрастта, различни заболявания и т.н. са някои от факторите, които водят до ограничаване на подвижността, до поява на болка и дискомфорт при движение и до невъзможност за изпълняване на нормалните ежедневни задължения.

Основна роля в двигателната активност на всеки човек имат ставите. Свързването на костите в тялото се осъществява именно от ставите и ставните капсули. Всяка става е изградена от краищата на двете свързващи се кости, които краища са покрити от специален вид съединителна тъкан, наречена хрущял. Пространството около двете свързващи се кости е ограничено от мембрана, а в образуваното от мембраната пространство се намира определено количество течност, наречена синовиална течност. Основната ѝ функция е свързана с ограничение в триенето между хрущялите при движение, с което се намалява степента на тяхното износване и увреждане.

Хрущялът е относително здрава тъкан, но въпреки това може да бъде лесно увреден при определени състояния или при натоварване. Хрущялът, багодарение на своята гладка повърхност, ограничава триенето при движение и играе ролята на „възглавница” при поемане на тежестта на тялото при придвижване. Ставният хрущял, за разлика от останалите тъкани, няма кръвоносни съдове и поради тази причина възстановяването му след увреждане отнема по-продължителен период от време. Веществата, необходими за хрущяла, се набавят от околната тъкан чрез извършването на дифузия. Именно поради тази причина е важно да бъдат осигурени необходимите за структурата му елементи в околната тъкан в достатъчно високи концентрации.

Увреждането на ставите, с напредване на възрастта или в резултат на заболяване или контузия, ограничава подвижността и често е съпроводено с наличието на силна болка. Различни състояния могат да доведат до появата на болка в ставите – навяхвания, изкълчвания, възпаление на околоставните торбички, остеоартрит, ревматоиден артрит и др. Болката в ставите е състояние, което се среща изключително често, като честотата се увеличава с напредване на възрастта.

Болката в ставите може да бъде с различна сила, както и с различна продължителност. Освен от болкоуспокояващи и противовъзпалителни средства, възстановяването на увредените стави изисква и използването на добавки, които осигуряват необходимите структурни елементи за възвръщане на физиологичната им цялост, подпомагат ефективността на болкоуспокояващите и допринасят за ограничението на възпалителния процес. Също така, прекомерната употреба на някои болкоуспокояващи и противовъзпалителни средства може да доведе до появата на редица нежелани ефекти – увреждане стомаха, като могат да доведат дори до язва, бъбречни и чернодробни проблеми, проблеми с кръвосъсирването.

Особено важни за структурата и поддържането на нормалната функционалност на ставите са следните вещества:

  • хондроитин сулфат - стимулира метаболизма, усилва процесите на синтез на колаген, забавя процесите на разграждане на хрущялната тъкан
  • хиалуронова киселина - важен компонент както за ставния хрущял, така и за синовиалната течност, с проявено противовъзпалително действие
  • глюкозамин сулфат – стимулира производството на синовиална течност  и синтеза на ставен хрущял
  • МСМ – подпомага образуването на колаген и блокира медиаторите на възпалението
  • Витамини и минерали /Витамин С, Д3, Цинк, Манган и др./ – подпомагат цялостния процес на регенерация на увредените стави

Трите основни компонента – хондроитин, хиалуронова киселина и глюкозамин, имащи отношение към правилното функциониране на ставите и запазването на тяхната анатомична цялост, се синтезират от организма, но при наличие на проблем, е необходимо да бъдат приемани в допълнителни количества. Допълнителният прием е нужен именно поради по-слабото кръвоснабдяване на хрущяла и необходимостта от осигуряване на по-големи количества от основните структурни елементи, които да бъдат използвани за неговата регенерация.

Процесът на ставно увреждане, вследствие от заболяване, травма, хирургична интервенция или друга причина, е комплексен и се характеризира с настъпването на редица промени в ставите. Именно поради тази причина е необходим и комплексен терапевтичен подход, повлияващ всички аспекти в протичането на заболяването.

Vitagold RESTAVIT MAX е иновативна комбинация от синергично действащи компоненти, специално разработена, за да улесни движението . Vitagold RESTAVIT MAX е предназначен за млади и възрастни хора с травми и болки в ставите, с различна степен на затруднено извършване на движения, за хора с възпалителни или дегенеративни заболявания, с наднормено тегло, изпитващи затруднения в придвижването, както и като добавка при извършване на усилена физическа дейност.

Vitagold RESTAVIT MAX съдържа четири комплекса от синергично действащи съставки:

  • Комплекс, изграждащ костно-ставните структури: глюкозамин, хондроитин, МСМ, хиалуронова киселина;
  • Болкоуспокояващ комплекс:  босвелия, джинджифил и куркума;
  • Витаминно – минерален комплекс: Цинк, Манган, Бор,  витамини C,  D3 и витамин К2, който участва в натрупването на калций в костите и подпомага здравината им;
  • Специално разработен RBC комплекс, благодарение на който необходимите за възстановяването на ставния хрущял компоненти достигат по-бързо и в по-големи количества, което води до постигането на една по-добра ефективност от приложението на продукта:  екстракти от гинко билоба, гроздови семена и черна боровинка.

Vitagold RESTAVIT MAX:

  • Облекчава болките при дегенеративни и възпалителни ставни заболявания, травми на опорно-двигателната система
  • Подобрява двигателните функции и устойчивостта на ставите
  • Защитава, подхранва и забавя процеса на хрущялна дегенерация
  • Предпазва ставите и костите от дегенеративни промени
  •  Притежава мощно противовъзпалително и болкоуспокояващо действие

Vitagold RESTAVIT MAX е наличен в аптечната мрежа в опаковки от 15, 30 и 60+15 таблетки. Дозира се по 1-2 таблетки дневно, като препоръчителният период на прием е поне 2 месеца.

ДВИЖЕТЕ СЕ СПОКОЙНО С Vitagold RESTAVIT MAX!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти