Xperia XZ1 Compact от Sony – за стилните и практични дами

Платена публикация

Sony Xperia
Снимка: Sony Mobile Communications Inc

Основна тенденция на пазара на смартфони са големите модели. Те може да са по-удобни за сърфиране в интернет, но далеч не са практични за ежедневието, особено за дънки с плитки джобове, клъчове и т.н. Големите телефони не се „разбират” добре с елегантната визия, но пък малките модели често не разполагат с нужните функции и характеристики за модерното ежедневие. Днес ви представяме едно изключение от правилото - Xperia XZ1 Compact от Sony, който е добър пример за това.

XZ1 Compact е мобилен телефон, който успява да постигне добър баланс между практичност и елегантност, като пасва отлично в най-различни персонални стилове. Въпреки това смартфонът има и доста богат набор от иновативни функции и мощен хардуер, чрез които може да се справя с тежки приложения и да задоволи изискванията на феновете на мултимедията и фотографията.

Вътрешната практичност

Новият Xperia XZ1 Compact има 4.6-инчов HD дисплей с технологиите TRILUMINOS Display for mobile и X-Reality for mobile. Това са системи за подобряване на качеството на изображенията и видеото, които Sony развива от години в своите телевизори BRAVIA. Освен това дисплеят има функция за подобряване на динамичия контраст. Накратко, качеството на картината е на много високо ниво.

Това е добра новина, защото моделът поставя доста голям акцент върху своята камера. Тя носи името Motion Eye и е разработена благодарение на опита на Sony от сериите фотоапарати α и Cyber-shot. Разполага с режим Predictive Capture, който гарантира, че потребителят винаги получава най-добрата снимка с устройството. Функцията поддържа буфер от няколко кадъра, когато засече движещ се обект пред обектива. В комбинация с функцията Autofocus burst това позволява правенето на поредица от снимки на движещ се обект, които са винаги на фокус. След това потребителят може да избере и най-добрите кадри.

camera
Снимка: Sony Mobile Communications Inc

Камерата има още какво да предложи. Тя прави видео с 4K резолюция. Освен това има и режим за снимане на видео със супер забавен каданс от 960 кад/сек. Това позволява създаването на доста атрактивни и красиви клипове, които да привлекат вниманието в социалните мрежи.

Ами селфитата? Всички знаем, че те вече са неизменна част от ежедневието и японската компания е помислила за това - Xperia XZ1 Compact има предна 8МР камера с широкоъгълен обектив, който достига 120 градуса.

Какво означава това? – повече хора в кадър само с едно докосване на екрана. А ако сте сам в кадър – отново с едно докосване на екрана може да се превключи в нормален режим от 80 градуса. Така както груповите селфита, така и обикновените снимки, ще изглеждат перфектно в Instagram.

XZ1 Compact предлага и някои уникални възможности. За пръв път в смартфон е налична функцията 3D Creator, която позволява сканиране на предмети, лица и храни и създаването на 3D изображения.

Батерията на апарата е достатъчно мощна, за да издържи без проблем цял ден при нормално натоварване. Въпреки това, моделът предлага специалния режим Smart Stamina, който оптимизира работата на устройството, за да може зарядът да издържи много повече. Допълнителни технологии Battery Care и Qnovo Adaptive Charging пък се грижат за доброто здраве на батерията максимално дълго време.

Външната елегантност

Освен доста възможности, XZ1 Compact има и подобаващ красив вид. Идеално гладкият и изчистен дизайн изглежда атрактивно и модерно във всякаква обстановка. Конструкцията на устройството е здрава и издържа на усукване и огъване. Дисплеят е защитен с допълнително покритие Corning Gorilla Glass 5, като го предпазва от надраскване и неочаквани удари. Корпусът на телефона е водо- и прахоустойчив. Той не се плаши от дъжд и дори от селфита под душа. Накратко, XZ1 Compact е готов и за забързаното ежедневие.

Като стана дума за издръжливост, всички знаем, че с времето всеки телефон започва да работи все по-бавно. Това е нормално поради много причини. Поддръжката на един телефон в оптимално състояние може да е сложна и трудоемка задача, особено за хора, които не са добре запознати с технологиите. В Xperia XZ1 Compact този проблем е решен чрез вградената технология Smart Cleaner, която автоматично разпознава неизползваните приложения и изчиства кеш паметта. Така телефонът работи винаги максимално бързо и остава на разположение на собственика си в ежедневието.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти