WE GO! - Икономическо овластяване на жени, жертви на домашно насилие

Платена публикация

WE GO! - Икономическо овластяване на жени, жертви на домашно насилие
Снимка: netinfo

Конференция „Икономическо овластяване на жени, жертви на домашно насилие” ще се проведе на 4 октомври 2017 г. в София. Събитието е финална среща по проекта “WE GO!”, финансиран по програма „Права, равенство и гражданство“ на Европейския съюз. По време на събитието ще се осъществи обмяна на опит между партньорите и идентификация на добри практики. Основни теми на разговора ще бъдат:

  • Преглед на настоящата ситуация в България по отношение на подкрепа и убежища за жени, жертви на домашно насилие

  • Значение и важност на икономическото овластяване на жени, жертви на домашно насилие и презентиране на европейски проект WEGO!

  • Коментар на Истанбулската конвенция

Събитието ще завърши с отворена дискусия с практици социални работници, представители на бизнеса, както и местната и държавна власт.

В срещата ще участват представители на 15 организации от 7 страни от ЕС (Италия, Испания, Великобритания, Гърция, Кипър, Швеция, България).

Снимка: netinfo

Срещата се организира от Български център на жените в технологиите (BCWT), който преди 2 години става част от проекта “WE GO!”. Целта на европейския проект е подобряване на програмите за икономическо овластяване на жени, жертва на домашно насилие в Европа.

Повече информация за проекта може да намерите на страницата на БЦЖТ.

Всички материали по проекта са направени с финансовата подкрепа на програма „Права, равенство и гражданство“ на Европейския съюз. Отговорност за съдържанието на това прессъобщение носи БЦЖТ и то не рефлектира по никакъв начин върху възгледите на Европейската комисия.

Снимка: netinfo

За Български център на жените в технологиите

Български център на жените в технологиите (BCWT) е организация, която вдъхновява, мотивира и подпомага момичета и жени да намерят своето място в дигиталния свят. Тя работи в подкрепа на женското лидерство и увеличаване на професионалното участие на жените в дигиталната индустрия, наука и предприемачество. BCWT инициира и партнира при реализацията на регионални и международни иновативни проекти, организира обучения и тематични събития и стимулира сътрудничеството в областта на научните изследвания, обмена на добри практики и мобилизирането на ресурсите в сектора на ИКТ. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти