Въшки? Не им позволявайте да Ви изненадат!

Платена публикация

Главови въшки: табу или напълно нормално нещо? Нека да опитаме да разберем по-добре тези малки създания.

Как изглежда въшката?

Главовите въшки са с големината на сусамено семе (3-4 мм), когато пораснат напълно. Техните 6 крачета завършват с кукообразни нокти, които използват, за да се захващат здраво за косата.

Те са прозрачни. Tова ги прави трудни за откриване. Когато се нахранят, цветът им става кафяво-червен. Снасят своите перленобели яйца в близост до скалпа. 

Яйцата се излюпват след 7 дни. Тези “гниди” се наричат нимфи. След 10 дни нимфите се превръщат в зрели възрастни индивиди, готови да снасят яйца.

Как детето ми се е заразило с въшки? Има ли връзка с хигиената?

Въшките нямат нищо общо с хигиената. Въшките не правят разлика между къса или дълга, чиста или мръсна коса. Всеки може да се зарази с въшки, въпреки че се срещат по-често при деца. Въшките се разпространяват при контакт между главите на хората или чрез споделяне на лични вещи (шал, каска за каране на колело и др.). Малките деца са склонни да имат по-близък контакт помежду си. Поради тази причина началното училище е обичайното място, на което въшките се разпространяват по-лесно. 

Как да се справите с тях?

Като първа стъпка, най-важното нещо е превенцията. По отношение на превенцията срещу въшки, е важно редовно да проверявате косата за въшки и гниди, а когато знаете за случаи на опаразитяване – всеки ден. 

Сега можете да видите страхотното съчетание между продуктите, които предпазват Вашето дете от опаразитяване с главови въшки. Те са: Paranit спрей за защита от въшки и Paranit защитен шампоан. 

Защитната серия Paranit Ви дава възможност да предпазите детето и семейството си и Ви помага да предотвратите опаразитяване при случаи на епидемия от въшки (например в училище или по време на летен лагер).

Paranit спрей за защита от въшки: клинично доказано осигурява безопасна и ефективна защита от въшки до 24 часа. Не омазнява, не се отмива и има приятен аромат, което го прави подходящ за ежедневна употреба. 

Paranit защитен шампоан: измива и защитава 2-в-1. Той измива косата и защитава срещу главови въшки, като нарушава техния жизнен цикъл и потиска заразяването, преди то действително да е започнало. Използвайте Paranit защитен шампоан на всеки 2 до 3 дни в продължение на 2 седмици вместо обичайния шампоан, когато има опасност от заразяване с въшки (например при предупреждение от училище). 

Някои допълнителни съвети, които ще Ви помогнат да предпазите семейството си и да предотвратите разпространението на главови въшки:

  • Помолете детето си да не споделя своите дрехи от типа на шалове или шапки с приятели.
  • Връзвайте или сплитайте дългата коса.
  • Носете плувна шапка, ако плувате в басейн.
  • Дезинфекцирайте околната среда и изпирайте спалното бельо и личните предмети (шалове, шапки...) на 60°C.
  • Почистете с прахосмукачка дома и колата, след което изхвърлете торбичката на прахосмукачката.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти