Вниманиеeeee въшки! Няма нужда от паника!

Платена публикация

Въшките по главата са наистина упорити малки създания, които създават неудобство на децата, а също и на родителите. Ако сте ги срещали, знаете за какво говорим. Но знаете ли, че: 

- Въшките имат 6 крачета, завършващи с кукообразни нокти, които използват да се захващат здраво за косата.

- Въшките не правят разлика между къса или дълга и чиста или мръсна коса. Все пак се срещат по-често в измитите коси.

- Главовите въшки са прозрачни. Това ги прави трудни за откриване в косата. Когато се нахранят, стават кафяво-червени на цвят.

- Въшките се хранят от скалпа до 4 пъти на ден. 

- Женските въшки могат да снесат до 10 яйца дневно.

- Въшките не могат да летят! Те се разпространяват чрез директен контакт между главите на хората.

- Въшките не могат да плуват. При контакт с вода те спират да се движат, но остават здраво прикрепени към косата. Поради тази причина е възможно да се заразите с тях, ако сте в басейн или на плажа.

- Въшките могат да останат живи в продължение на 2 до 3 дни извън косата, при влажни условия, но в този случай не могат да се размножават. 

Ако Вашето дете ходи на детска градина или в основно училище, не се притеснявайте, ако то се зарази с въшки. Това е често срещано и e нормално. Важно е да знаете как да помогнете на детето Ви и следните съвети може да са Ви от полза:    

- На първо място се уверете дали детето Ви има главови въшки.

- Използвайте гребен за въшки с тънки зъбци (Paranit) и проверете старателно косата на всички членове на семейството, за предпочитане на дневна светлина. Третирайте тези, които имат въшки в един и същи ден, за да избегнете повторно заразяване. 

- Сухата коса се проверява по-лесно.

- Преди всичко срешете косата, за да премахнете сплъстяванията, след което я проверете кичур по кичур. 

- Проверете косата в корените, зад ушите и на тила, тъй като в тези области има повече въшки и гниди. 

- Внимателно почиствайте гребена с хладка вода и сапун след всяка употреба, за да избегнете по-нататъшно заразяване.

След като проверите косата на детето и сте сигурни, че има главови въшки, не забравяйте да изберете продукт, но не инсектицид, за третиране. Това е важно, защото химическите продукти (например с малатион, перметрин) убиват главовите въшки, като увреждат нервната им система. Проблемът е, че след известно време главовите въшки могат да станат устойчиви и продуктът няма да бъде ефективен. Затова винаги избирайте продукти, които имат механичен начин на действие, и към които главовите въшки не могат да станат устойчиви.

Продукти като тези са: Paranit шампоан за третиране на въшки и гниди и Paranit спрей за третиране на въшки и гниди. И двата продукта имат чисто механичен начин на действие и убиват главовите въшки, предизвиквайки дехидратация и задушаване при тях.

Paranit шампоан за третиране на въшки и гниди е тестван клинично, и е доказано, че унищожава 100% от главовите въшки при 10-минутно третиране. Има приятен аромат и се отмива идеално (не е необходим допълнителен шампоан). 

Paranit спрей за третиране на въшки и гниди клинично доказано убива 100% от въшките и гнидите при едно 15-минутно третиране. Няма аромат и е лесен за нанасяне.  

Справянето с главовите въшки не трябва да Ви стресира или да изпадате в паника. С правилата помощ Вие също можете да сте Супермама! 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти