Тест: кога е време да смените възглавницата?

Платена публикация

Тест: кога е време да смените възглавницата?
Снимка: Dormeo

Здравият сън е ключов за красотата ни! Ако обаче именно той е това, което ви липсва, замислете се дали нямате проблеми с възглавницата.

Позата, която заемаме по време на сън, е много важна, за да спим добре. Ако спим на лоша възглавница, има голяма вероятност да изкривяваме гръбнака, а оттам и да си докарваме неспокоен сън.

И ето как на сутринта се събуждаме уморени и недоспали.

Дали не е време за смяна на възглавницата?

Изберете си идеалната възглавница, която следва извивките на главата и врата, с антиалергични свойства и мекота и височина по ваше желание.

Как да разберете дали старата ви възглавница е за смяна? Четири са основните тестове, които ще ви отговорят на въпроса време ли е да смените възглавницата си.

1. Тестът със сгъването (вижте видеото)

Един лесен тест ще ви подскаже дали да смените възглавницата си. Сгънете я на две за 30 секунди, след това я пуснете. Хубавата възглавница трябва да възвърне формата си мигновено. Ако не го направи обаче, инвестирайте смело в нова, качествена възглавница.

2. Имате ли болки във врата, когато се събуждате всяка сутрин?

Тялото е най-сигурният източник на информация дали въглавницата ви е изгубила качествата си. Не бива да се събуждате с каквито и да било болки или да изпитвате дискомфорт по време на сън. Лошата възглавница, която не дава достатъчна опора на главата и врата, така че гръбнакът да не се изкривява, е сред основните причини както за главоболие, болки във врата, така и за последващи проблеми в резултат на недоспиването. Възглавниците Дормео, както анатомичните от мемори пяна, така и тези с пълнеж, осигуряват именно така ценната опора за гръбнака.

3. Има ли възглавницата ви бучки?

Възглавницата трябва да е гладка и без никакви бучки в пълнежа. Добре познаваме онзи жест, с който "набухваме" възглавницата, но истината е, че стигнете ли до него – време е за смяна на възглавницата. Качествената възглавница, която ще ви осигури здрав сън и отпочинало, заредено с енергия тяло, не се нуждае от набухване.

4. Загубила е формата си и има следи от мръсотия?

В остарялата възглавница се натрупват алергени, бактерии и мъртви клетки, които я правят по-тънка и с течение на времето губи формата си. Ако забележите, че възглавницата ви се "сплесква" и изтънява, това е сигурен признак, че е време да си изберете нова, качествена възглавница, с която да си върнете добрия сън.

В зависимост от начина, по който спите и нуждите ви, можете да си изберете възглавница Дормео с естествени материали, Уелслийп микрофибри или анатомична възглавница от мемори пяна.

Разбира се, още няколко неща издават остарялата възглавница – ако са се появили петна, ако усещате неприятна миризма, ориентирайте се към покупка на нова. Специалистите по здравословен сън от Дормео препоръчват да сменяме възглавницата си на всеки две години.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол