Тенденциите при рамките за очила и как да изберем?

Платена публикация

жена очила
Снимка: iStock

Много далеч е времето, когато на хората с очила се подиграваха или се гледаше със съжаление. Сега това е аксесоар, който много внимателно бива избиран и който допълва вашата визия. Все повече знаменитости рекламират тези продукти и затова стават още по-желани. С тях се поставя акцент на лицето, независимо дали са дамски, мъжки, или детски. Вярно е, че хората с очила се запомнят по-добре, защото те им придават уникалност. 

Най-важното при рамките за диоптрични очила е да са удобни и качествени на първо място, както и да са функционални. Пасването е от значение, за да не предизвикват проблеми при носенето им. 

Има безброй модели на пазара, от които може да направите своя избор, но дали са подходящите за вас?

жена очила
Снимка: iStock

Модни тенденции

Важно е да се разгледат тенденциите за тази година, за да вземете най-правилното решение.

Метални очила

Това е хитът в момента. Има значение големината и цветовете, както и формата на тези модели. Кръглите метални рамки или ретро вариантите са много актуални както в сребристо, така и в златисто и черно. Просто трябва да изберете нюанса, който ви отива.

Без рамка или с полу-рамка

Тук деликатността е приоритет. Тънките дръжки и липсата на рамка преосмислят един стар, но доказал се във времето дизайн. Те допълват перфектно всяка визия и могат отлично да се комбинират с всеки стил облекло. В този случай формата на лицето няма значение, въпреки че тя е най-важна при избора на очила. Тези модели пасват на всеки.

жена очила
Снимка: iStock

Прозрачни рамки

Това също е една от водещите тенденции за годината. Много марки предлагат тези варианти и едва ли ще може да им устоите. Те добавят фин и много елегантен щрих към тоалета ви, защото са пластмасови и леки. Можете да се спрете на правоъгълна форма или на котешко око – няма да сбъркате, какъвто и да е изборът ви.

Големи и ефектни рамки 

Тази година на мода са и големите, привличащи вниманието, модели. Тук разликата е в цветовете и формите. Геометричните са много актуални и са символ на стил и смелост. Колкото по-големи и по-необичайни, толкова по-добре. Вариантите тип котешко око са в разнообразни нюанси. Популярните геометрични фигури пък са шестоъгълните и осмоъгълните, а колкото по-ярки са цветовете, толкова по-модерни ще бъдете. 

Очила без диоптри

Не е задължително да имате проблем с очите, за да носите очила – има и модели, които са с прозрачни стъкла, но не са диоптрични. Може да направите своя избор от опциите, които са специално за компютър, тъй като доста хора работят по цял ден пред монитора и просто им трябва защита.

жена очила
Снимка: iStock

Как да направите своя избор?

Първо, решете кой модел от модерните за тази година ви пасва като стил. След това трябва да прецените размера и цвета. Най-добре е да се съобразите с формата на лицето си, за да ви отиват.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти