Тайната на възобновяването на растежа на косата

Платена публикация

Тайната на възобновяването на растежа на косата
Снимка: Vichyconsult.bg

Всяка жена желае да има гъста, красива и здрава коса. Съответно се полагат всевъзможни усилия, за да се постигне това – от прилагането на различни домашни маски, до накупуването на най-разнообразна козметика – шампоан, балсам, кристали, масла, серуми и т.н.

Истински сериозен проблем обаче е забавянето растежа на косата, нейното отслабване и оредяване.

Когато забележите подобен проблем с вашата коса, най-важно е да реагирате веднага и да вземете мерки. Като начало да се запознаете с проблема, а именно – какво се случва с косъма.

Жизненият цикъл на косъма минава през 3 основни етапа: растеж, преход и покой.

Между два цикъла косменият фоликул може да навлезе в латентен период. Както при хибернация, фоликулът временно спира да е активен и остава празен.

Колкото по-дълго продължи тази фаза, толкова по-голям брой космени фоликули изпадат в латентност и остaват празни. Косата изглежда рядка и скалпът става по-видим.

Изследване на L'Oréal разкрива тайната на обновяването на косата – стволовите клетки, като проучва „събуждането“ на латентните космени фоликули за стимулиране растежа на косата. Именно стволовите клетки са в основата на стимулирането на растежа на косата. Dercos Neogenic от Vichy е първата терапия за възобновяване растежа на косата със Stemoxydine 5%: патентована молекула с биомиметично действие, която подпомага оптималното фукнциониране на стволовите клетки.

Доказано е, че с нейна помощ се активират латентните космени фоликули и се появяват средно по 1700 нови косъма след 90 дни* на употреба (*Плацебо-контролиран клиничен тест, 101 участника с алопеция).

Броят на космените фибри се увеличава и косата става по-гъста.

Ефикасността на NEOGENIC е тествана чрез клинично проучване със 101 участника с алопеция.

След 3 месеца терапия резултатите сочат увеличение с 4% на гъстотата на косата*, равняващо се на 1700 нови косъма.**

*Плацебо-контролирано клинично проучване. Осреднен резултат.

**Плацебо-контролирано клинично проучване със 101 участника с алопеция – осреднен резултат.

Терапията се предлага в кутия от 14 и от 28 ампули. Препоръчителната продължителност на употреба е 3 месеца за оптимален резултат. Формулата е разработена едновеременно за жени и за мъже.

След този период на ползване косата е вече видимо по-гъста: успява да покрие по-голяма част от скалпa и го прави по-малко видим.

Иновацията е представена на конгреса на EHRS (Европейската асоциация за изследване на косата) и е тема на научни публикации.

Инструкции за употреба и начин на приложение можете да намерите ТУК!

Гамата NEOGENIC предлага и шампоан при рядка коса и установен косопад, който е чудесно допълнение към терапия за възобновяване растежа на косата, като може да се използва и самостоятелно.

Това е 1-вият шампоан със Stemoxydine - патентована молекула + сгъстяваща косата технология. Кристалната формула с ултра-лека текстура, обогатена със стилизиращи агенти, осигурява защитно покритие дори на най-фината коса. Леката и лесна за отминаване пяна оставя косата мека, блестяща и лесна за стилизиране.

Ефективността е видима, а въздействието е върху 5-те параметъра за сгъстяване на косата: обем, здравина, устойчивост, плътност и гъстота

Продуктът е хипоалергенен и без парабени.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти