Супермаркет в интернет – новата онлайн революция

Платена публикация

Супермаркет в интернет – новата онлайн революция
Снимка: netinfo

Дълги опашки, изнервена обстановка, мъкнене на тежки торби.... Звучи ли ви познато? Мисия „отивам да пазарувам“ все още е едно от най-натоварващите задължения в днешно време. Редица проучвания показват, че пазаруваме средно по 4 часа от седмицата в големите хипермаркети, като тук не се включва времето, което ни трябва за по-стабилните седмични или месечни пазарувания. В тези часове не влиза и времето за транспорт от и до определения супермаркет. Като теглим чертата май се оказва, че все още отделяме доста време за пазаруване и то само на хранителни стоки.

Сбогом на ходенето до магазина

За щастие тази статистика съвсем скоро ще започне да се променя, защото тенденцията е да пазаруваме все повече онлайн. И тогава репликата „отивам до супермаркета“ ще остане завинаги в историята. В това отношение азиатците заемат първите позиции – онлайн пазаруването на стоки за дома съвсем не им е чуждо и причините са няколко. Голямото население, далечните разстояния и изключително високият процент ползватели на смартфони и интернет, поставя Азия на първо място по онлайн поръчки на хранителни стоки до дома. Европа все още догонва в това отношение, но и ние не сме далеч от световните тенденции.

А кой пазарува най-много онлайн? Оказва се, че това са хората на възраст от 27 до 45 години. И е обяснимо - това са тези, които вече имат свое домакинство, за което да се грижат, а и технологиите не са им чужди.

Снимка: netinfo

Къде е България в тази картинка?

За щастие вече и в България има онлайн супермаркети. Един от най-успешните такива се казва eBag.bg и предлага над 15 хиляди продукта за дома и офиса, разпределени в различни категории. Уебсайтът работи в партньорство с търговската верига „Фантастико“ и предлага доставка до избран адрес в диапазона между 12 и 21 часа всеки ден. Асортиментът е почти като този в магазина и най-важното – цената на продуктите е същата. Ако в магазина има промоции, то и в онлайн супермаркета ще има същите намаления.

Качеството на продуктите, които сте поръчали, е гарантирано, защото eBag има свой логистичен отдел и всичко се транспортира с хладилни автомобили с цел запазване на качеството и свежестта на продуктите. eBag.bg предлага няколко начина за разплащане, а доставката е по-скоро на символична цена.

Заслужава си да направите такъв експеримент с онлайн супермаркет, това със сигурност ще ви спести много време, което може да инвестирате в по-полезни дейности. А и ще промените малко световната статистика на онлайн пазаруването. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти