Станаха известни победителите в глобалния конкурс HUAWEI 2021 NEXT-IMAGE Awards

Платена публикация

Huawei
Снимка: Huawei

HUAWEI официалнo обяви победителите глобалното издание на HUAWEI 2021 NEXT-IMAGE Awards, като раздаде общо 70 награди в различните категории.

Тази година участници от 100 държави и региони са изпратили над 1 милион фотографии, публикувани на сайта на конкурса и разгледани и оценени от професионално жури.

Кадрите "Generations" на унгарския фотограф Атила Топма, "Hometown feast" на китайския фотограф Жанг Уей, и "I am a father now!" на чешкия фотограф Зденек Дворжак бяха единодушният избор на журито за челната тройка. Всеки от тримата получи парична награда от 10 000 долара, които да им помогнат да продължават да търсят впечатляващи кадри и да изразяват себе си чрез тях и бъдещите смартфони на компанията, сред които най-новите представители на серията P50 – P50 Pro и P50 Pocket.

Huawei
Снимка: Атила Томпа (Унгария), Generations | HUAWEI P40 Pro

Описание от автора: “на снимката са моята свекърва и моята дъщеря. Докосна ме моментът, в който лицата им бяха озарени от светлината и сянката. Сякаш в него се преплетоха животите на две поколения, за да покажат, че любовта и семейството никога не са подвластни на времето.”

Коментар на журито: "Топлият момент между баба и внуче е докоснал не само фотографа, той докосна и мен. Тази снимка замръзва във времето, създава ми усещането, че не бих могъл да понеса да наруша този тих, нежен момент." — Лин Хейин, обявен за фотограф на годината в NEXT-IMAGE Awards 2020.

Huawei
Снимка: Жанг Уей (Китай), Hometown feast | HUAWEI P40

Описание от автора: "Тази снимка е направена в Лонгян. Според уникалната традиция Хака, за която се вярва, че носи голямо богатство, всяко семейство, уловено в кадъра, е домакин на угощение за гостите. Снимката говори за любовта и надеждата в сърцата на хората.“

Коментар на журито: “Колкото повече гледате тази снимка, толкова повече я харесвате. Пълнокръвни тонове, богатство от цветове, силни и интелигентно балансирани контрасти провокират любопитство и възхищение.“ – Рубен Крабе, канадски фотограф на екстремни спортове.

Huawei
Снимка: Зденек Джоржак (Чехия), I am a father now! | HUAWEI P9

Описание от автора: “В деня, в който се роди дъщеря ми, жена ми беше в процес на раждане от 38 часа и аз реших да запечатам този незабравим момент с телефона си. От романса, до семейството, от съпруг до баща, животът ми сега изглежда много по-пълен.“

Коментар на журито: “Фотографът е успял да улови с телефона си меко отразената светлина от апаратурата, правейки снимката топла и разкриваща автентичността на този момент от семейния живот.“ – Лиу Хенг Шинг, основател на Фотографския жентър в Шанхай, носител на награда Пулицър за журналистика.

HUAWEI 2021 NEXT-IMAGE Awards излъчи и победители в десетте отделни категории на конкурса: Portrait, Monochrome, Colour, Snapshot, Night, Telephoto, Super wide angle, Super macro, Story creator и Storyteller, наградени с парични и предметни награди, сред които Huawei Watch 3. Това издание на конкурса за първи път раздаде и специалните Student Focus Awards, за студенти на възраст между 18 и 24 години, наградени с NEXT-IMAGE Creative Fund по 1000 долара и нов смартфон HUAWEI P50, чиято фотографска мощност да ги вдъхновява за творчество и през следващата година.

През последните години Huawei разширява границите на мобилната фотография с всяко ново издание на култовата си P серия. Новите модели от серията Huawei P50 – Huawei P50 Pro и Huawei P50 Pocket вече са на българския пазар, а локалната им премиера бе отпразнувана с фотографска изложба на трима български фотографи, заснели вълнуващи кадри с новия Huawei P50 Pro – Владимир Карамазов, Костадин Кръстев – Коко и Александра Караджова. Техните творби могат да се видят в галерията на ул. „Оборище“ 5, до 5 февруари, а един от посетителите може да спечели новите слушалки с кутийка във форма на червило – Huawei FreeBuds Lipstick, като се тагне от там пред любимата си снимка.

Huawei
Снимка: Владимир Карамазов (България), Душата на детето | HUAWEI P50 Pro

Кадърът „Душата на детето“ на известния актьор и фотограф Владимир Карамазов вече печели признание и публикации на международната сцена и заедно с останалите 23 незабравими кадъра в тази изложба вдъхновява всеки да създава дълбоко въздействащи снимки, разкриващи живота в неговото истинско богатство от цветове, форми, дестинации и най-вече емоциите, които ни правят хора. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти