Спортът – Здраве и красота. Бъди активен!

Платена публикация

Спортът – Здраве и красота. Бъди активен!
Снимка: netinfo

Практикуването на любим спорт има редица ползи за нашето физическо и психическо здраве. То зависи от различни фактори, като хранене, сън, навици, но физическата активност е една от най-важните.

Всички свързваме спорта с тежките физически натоварвания във фитнес салоните, които за повечето хора са скучни и неприятни, а за други са любимото занимание. Затова ако открием кой е любимия ни спорт и го практикуваме редовно, ползите ще са още по големи. Ето и нашите предложения, за да поддържате добра форма и да се чувствате красиви:

Бягане

Един от най-достъпните начини за поддържане на добра форма е бягането за здраве, познато още като джогинг. То помага за трениране на сърцето, укрепване и тонизиране на мускулите, психическото разтоварване и множество други здравословни ползи. Също така благодарение на това, че бягането е вид аеробна физическа активност, то спомага за ефективното изгаряне на мазнините в тялото. Удовлетворението след дълъг крос помага да се отпуснем и буквално да забравим за всичките си проблеми, а това е много важно за всеки човек. Не можем да пропуснем и предимствата на маратонките, с които тичате, тъй като те носят главните ползи за удобството по време и комфорта след тренировка. Те трябва да са изключително леки, с "дишаща" подметка с пяна. Цветните декорации по тях по оптимален начин ще осигуряват идеалното съчетание от лекота и модерен вид.

Фитнес

Ползите за добре оформено тяло са основният плюс, който мотивира хората да започнат да ходят на фитнес. Можете да тренирате всяка една част от тялото си без да има риск от пренатоварване на дадени зони, а ефектът ще бъде видим - много по-стегнати мускули, тонус и енергия. Ходенето на фитнес помага да изразходвате негативните емоции и да бъдете в значително по-добро настроение през целия ден и дори да се чувствате по-щастливи. Няма спор, че изразходването на енергия и инвестицията на време във фитнес залата помага и за по-добър и пълноценен сън. Също така обърнете внимание и на облеклото за фитнес. Ако тренирате, то трябва да бъде приятно и удобно. Ето защо дрехите за фитнес не са незначително нещо и избора, който трябва да вземете е отговорен и сериозен.

Йога

Много от нас си задават все по-често въпроса какво точно е йога и защо все повече хора се увличат по нея. Дали пък не е просто модерно да посещаваш такъв курс?

Йогата, която в момента широко се преподава по света, е пригодена за съвременните хора. Упражненията и начинът им на изпълнение, са лесно изпълними и съобразени с режима на живот на всеки един от нас. Имайки в предвид заетостта ни - с това, че ходим на работа, имаме семейства, живеем в града, нямаме много свободно време, водим заседнал начин на живот. На умствен план йогата балансира емоциите ни, прави ни позитивни, отворени към света и хората около нас. Премахва излишния стрес и негативната енергия. За да започнете своите занимания и да направите първите си опити в йога ще са ви необходими: търпение, желание, вяра и облекло за йога - леко, свободно, памучно облекло - свободна фланелка, потник за по-топлото време, клин или анцунг за есента и зимата.

Занимания на открито

Пролетта със своите по-дълги и слънчеви дни, изпъстрени с цветове и радост, ни носи желанието да излизаме и прекарваме повече време навън в разходки и спорт на открито. Вариантите могат да бъдат много и различни – конна езда, каране на колело,  планински преходи  и др. Този тип физическа активност има положителен ефект върху нашето здраве, от контролиране на затлъстяването и предотвратяване на сърдечно съдови заболявания, до чистия въздух, който дишаме, когато сме сред природата.

Ако решите активно да се отдадете на заниманията на открито, тялото ви ще се нуждае да диша, затова за разходки и походи в планината изберете дрехи само естествени материали или специална синтетика за спортни облекла.

И непременно намерете спорта, който ви кара да се чувствате добре. Дали ще е йога, фитнес, занимания на открито или тичане – той ще бъде вашият начин за раздвижване. Не само ще се отрази добре на визията ви,  но и ще раздвижи енергията в тялото и ще ви допринесе за доброто ви здраве и жизненост.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти