Спортовете, в които жените са популярни, колкото и мъжете

Платена публикация

спорт жена мъж
Снимка:

Спортът отдавна е място, в което половете се изправят не едни срещу други, а само срещу себе си, доказвайки ни, че границите на човешкото тяло стават не само формални, но и лесни за преминаване. В годините станахме свидетели на редица рекорди, при това поставени от жени, а с оглед на заглавието, нека обърнем внимание на онези спортни дисциплини, в които именно дамите пишат новите правила, поставят новите рекорди и ни доказват, че са заслужили своето специално място. В кои спортове ще открием, че нежният пол наистина е по-известен от силния?

1. Започваме с така наречените смесени бойни изкуства, където сигурно веднага ще можете да изстреляте поне един мъж, който се е проявил със стероидното си присъствие. Без съмнение ще се сетим за жена от ранга на Ронда Роузи, която освен всичко, изгради кариера на една от най-опасните жени на планетата. Най-вероятно някои биха казали, че няма нищо женствено в нея, но ако попитате мъжката аудитория, всеки един би признал, че няма нищо по-възбуждащо от една красавица, която не само може да се оплете и да чупи крайници в рамките на секунди, но и да направи цялата битка особено атрактивна и красива. Дори и кариерата ѝ да приключи, мъжката аудитория продължава да следи с интерес проявата на дамите и техните умения на ринга.

2. Нека поговорим за другото спортно чудо, което бихме познали и признали веднага. Серина Уилямс и експанзията и в тениса е причината все повече почитателки на този спорт не само да го гледат, но и да се включват в това предизвикателство. Сигурно не е толкова трудно да започнем да подозираме, че Пиронкова е избрала именно тази жена за мотиватор, без да подозира, че един ден ще излезе на терена с нея и дори ще е причината, която ще доведе не само до задъхване, но и поставянето и в опасна близост до загуба – тя самата си го призна след това.

3. Ако се чудите в коя дисциплина има красота и целият свят настройва погледа си към екраните, тогава със сигурност знаете, че мнозина си мислят за Ивет Лалова. Леката атлетика и по-точно бягането, са запазена марка на родната красавица, а нейното присъствие на терена е толкова сериозно, че най-вероятно не можете да кажете име на нейна колежка в този спорт, а да не говорим, че би било  трудно да назовете българин, който се състезава в момента. Благодарение на професионалното ѝ отношение, както и добрия характер към феновете, тази жена спечели вниманието на света, а качествата на терена я превърнаха в най-бързата бяла жена.

4. Една друга важна дисциплина, в която женският фактор е не само предпочитан, но и често без конкуренция, е художествената гимнастика. Анализаторите неслучайно правят ревю на Palms Bet Mobile, след като наближават Олимпийските игри в Токио и именно нашите грации ще се състезават за медали, а и очевидно са хвърлили ръкавицата. Що се отнася до популярността, просто няма как да открием мъжкото присъствие, макар и да има състезатели, никой не ги познава, а ако говорим за родните национални и грации, при гледането на техни съчетание е нормално зрителят да забрави своето име, отколкото да си спомни нечие друго.

5. Един особено доминантен спорт, в който дамите имат последната дума, е фигурното пързаляне. Не можем да отречем, че мъжете също имат своите постижения, но нека признаем, че докато силата и атлетизма  на господата е признат и не може да бъде пропуснат, фината красота и отношението на жените, това е смисълът на тази дисциплина. Неслучайно разполагаме и с медалистки в този спорт, а и традицията ще продължава да ни радва.

Да, най-вероятно бихте искали да се изравнят силите и жените да постигнат точно това, от което имаме нужда, ала нека не забравяме, че в спорта всичко, което е необходимо, е времето и то ще дойде – рано или късно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти