Скритите плажове - последните перли на българското Черноморие

Платена публикация

Unsplash
Снимка: Unsplash

Има неписано правило, че нивото на лятното настроение е право пропорционално на градусите навън. Или с други думи – колкото по-топло и слънчево става навън с всеки изминал ден, толкова повече на нас ни се иска да се телепортираме на морския бряг и да слушаме вълните по цял ден.

Ако си мислите, че познавате българското Черноморие и сте видели всичко от пясъчните природни богатства в страната ни – то продължавайте да четете, защото бързо ще се убедите, че има още какво да откриете. Следващите редове ще ви запознаят със скритите плажове и някои от най-красивите перли по българския бряг на Черно море.

Unsplash
Снимка: Unsplash

Аркутино

Само на няколко километра от Созопол се крие невероятен морски рай. До самия плаж Аркутино пък се намира река Ропотамо. В околността има пясъчни дюни, водата е бистра, а гледката която ще откриете там – незабравима. Ако планувате своята лятна почивка (а предвид времето навън – по-скоро неплануваната отпуска през пролетта за морски приключения), то включете в списъка си и Аркутино.

Арапя

Между два големи и добре познати на много туристи морски курорта се намира магическо кътче, което включва в себе си три малки, диви и уникални морски плажа. Местността Арапя е едно от малкото морски локации, които могат да се нарекат истинските перли по българското Черноморие. Плажният бар е неизменна част от лятната почивка, която няма да бъде запомняща се, ако не включва пясък, бански, музика и поне няколко освежаващи коктейла. 

Unsplash
Снимка: Unsplash

Велека

Между Ахтопол и Синеморец можете да намерите един от най-очарователните морски пейзажа в България. Все по-малко стават местата, където се преплитат морската и речната природа. До пясъчния плаж е едноименната река Велека, която през топлите месеци, понякога се оказва спасението на плажуващите на плажа, защото температурата на водата в нея е по-ниска от тази в морето и действа доста разхлаждащо…понякога по-силно и от два големи айряна. Наистина! За тези, които търсят спокойствие и релакс – това е правилното място.

Силистар

Отново на съвсем близко разстояние от морския курорт Синеморец се намира плажът Силистар. Там ще ви очакват чиста солена вода, ситен пясък и приятен морски полъх, които ще ви накарат мигновено да забравите за всичко останало и просто да им се насладите. Любопитен факт, е че Силистар попада в пределите на природния парк „Странджа“ и отново се срещат морският и горският пейзаж в едно.

Болата

Плажът се намира в добре познатата местност Калиакра и от няколко години е част от класацията за най-красивите заливи не просто в България, а в цял свят. Ако това не е достатъчно добра причина да го посетите – ето и още няколко. В непосредствена близост до Болата се намират няколко пещери и частично запазени останки от древно селище в миналото. Скалистите участъци го правят още по-красив, защото остава заключен в края на деня под жаркото слънце, което залязва. 

Перлите по българското Черноморие не спират само с тези – има още скрити морски местенца, които заслужават няколко дни отпуска, книга за лежерно четене и много време за презареждане на батериите чрез спокойствието на вълните и парещите лъчи на слънцето.

Планирай своята лятна почивка (а защо ли само една?) още сега

Unsplash
Снимка: Unsplash

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти