Радикалните мерки против стареене не винаги са решение

Платена публикация

Радикалните мерки против стареене не винаги са решение
Снимка: netinfo

Поддържането на свежа и младежка кожа на лицето изисква правилен избор на грижа която да е част от ежедневната ви рутина. Стареенето на кожата и появата на бръчки са неизбежна част от остаряването. Все пак днес, когато науката се развива с изключително бързо темпо, съществуват начини които намаляват видимите следи на стареене на кожата, и помагат да разберем че остаряването е естествен процес който означава опит, мъдрост и умения.

Във връзка с това, питахме д-р Ясмина Лалошевич, специалист по антиейджинг и собственик на Клиника за регенеративна медицина и център „AestheticMed Lalošević“. Повече от десет години д-р Ясмина Лалошевич следи и прилага новите тенденции в света на антиейджинг медицината, и опитът и по темата е изключително ценен за нас.

Колко рано е твърде рано за грижите против стареенето?

Занимавайки се с антиейджинг, трябва да кажа че никога не е твърде рано да започнем с грижа за външния си вид, тъй като това е неотменна част от живота – както се грижим за здравето, здравословното хранене и физическите активности, така трябва да се грижим и за външния си вид. Правилната грижа е ключ към добър външен вид и добро самочувствие на всяка жена в средна възраст. Правилните навици и отношение към здравето се създават още от ранна детска възраст, а майката играе голяма роля в този процес.

Но все пак, всяка жена остарява различно?

Процесът на стареене на кожата се проявява по различен начин при всяка жена. Трябва да имам предвид различни фактори като хронологическа, биологическа възраст, които не винаги съвпадат. Жените трябва да се обърнат към професионалист. Все пак, учените твърдят че кожата на различна възраст претърпява различни промени, и точно затова в различен етап от живота си жените се нуждаят от различни грижи.

Снимка: netinfo

Кои са видимите признаци?

Младата кожа е гладка и стегната. Тя активно произвежда хиалуронова киселина, придаваща и обем и плътност, и колаген, осигуряващ и еластичност и здравина. С напредване на възрастта всичко се променя, и затова е добре да започнем с антиейджинг след 40-годишна възраст.

Какво най-често притеснява пациентите които търсят съвет за борба срещу признаци на стареене?

Най-честите въпроси се отнасят до понижаването на тонуса на кожата и появата на линии на смеха. Отпускането на тонуса дава усещане на тежест, но бръчките не са видими. От друга страна, бръчките около устата се появяват само докато се усмихват, но жените се притесняват че с течение на времето линиите на смеха се задълбочават. Трябва да знаем че кожата около очите е много деликатна и тънка. На практика, Revitalif Laser кремът осигурява добри резултати в борбата с бръчки. Процедурите с ботокс са ефективни срещу динамичните бръчки и намаляват появата на постоянни бръчки, но по някога не са достатъчни. Кожата се нуждае от правилна грижа а това означава избор на подходящ крем.

Какъв съвет бихте ни дали, как да запазим младежкия вид на кожата си за по-дълго време?

Правилната грижа и правилно дозирани продукти са ключ към добър външен вид. Разбира се, става дума за ежедневна грижа за кожата. Естетическите интервенции за контуриране на лицето, уголемяване на скулите или корекция на устните са въпрос на личен избор на всяка жена. Но дори и тогава, не бива да забравям за правилната грижа, защото кожата остарява и се променя всеки ден. Най-важно е да не прекаляваме както с естетическите така и с антиейджинг процедури, нито с количество козметика. Правилният избор е ключов фактор тъй като трябва да дадем възможност на кожата самостоятелно да произвежда хиалурон и колаген. Ние можем да и помогнем, но никак не трябва да прекаляваме с нищо. И тук с пълна сила важи правилото „колкото по-малко толкова по-добре“, а правилният избор е най-важен в режима на грижа за кожата.

REVITALIFT LASER, ПРОДУКТ ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ НА КОЖАТА, КОЙТО СЕ ОСМЕЛЯВА ДА КАЖЕ НЕ НА ЛАЗЕРНАТА ТЕРАПИЯ

Снимка: netinfo

От лабораториите на L’Oréal Paris са създали продукт против бръчки с троен ефект: намалява бръчките, стяга кожата и очертава контура на лицето. Благодарение на формулата, богата на хиалуронова киселина и pro-xylan, този продукт потвърждава че радикалните мерки не винаги са нужни и че ежедневната рутина в грижа за кожата намалява видимите следи на стареене на кожата. Хилауроновата киселина действа дълбоко в кожата и намалява дълбочината на бръчките. Рro-xylan подобрява процеса на възстановяване на клетките на кожата и стимулира производството на колаген.

Пробвайте Revitalift Laser и убедете се сами!

Д-р Ясмина Лалошевич

Cпециалист по антиейджинг и собственик на Клиника за регенеративна медицина и Център „AestheticMed Lalošević“

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти