Procollagen провокира образуването на собствен колаген, който се усвоява на 100%

Платена публикация

Procollagen провокира образуването на собствен колаген, който се усвоява на 100%
Снимка: netinfo

Знаете ли кой колаген е най-добър за вашето тяло?

Има десетки видове колаген, но колко  от тях се усвояват изцяло? От какъв колаген има нужда тялото ? Най-добрият за нас колаген е този, който организмът сам произвежда.

Как да стимулираме организма сам да произвежда колаген? Отговорът е:

Procollagen ®  Той провокира образуването на собствен колаген, който се усвоява на 100% благодарение на уникалните си съставки MSM и NDF. Произведеният от организма колаген попада на точното място!

Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло, който държи целия ни организъм заедно. Той се намира в костите, мускулите, сухожилията и кожата, където образува скеле, което придава здравина и структура. 

Той е главният белтък в съединителната тъкан на човека. Концентрацията му варира от 23% в черепните кости, 50% в хрущялите, 64% в роговицата на окото, до 74% в кожата.

Снимка: netinfo

Ендогенно произведеният колаген (т.е. колагенът, синтезиран от организма) играе много важна роля за здравето. Разграждането и изчерпването на естествения колаген в тялото ни пък се свързва с редица здравословни проблеми.

Думата Колаген произлиза от „Kola“ – лепило и „genno“– раждам, или лепилороден. Тази дума говори за функцията на колагена като белтък, който слепва клетъчните елементи. При този процес от отделните клетки се образуват тъкани и органи. През целия живот колагенът в човешкия организъм постоянно се обновява. Най-стабилен е в костите, където обмяната настъпва всяка година, а най-нестабилен в черния дроб, където се обновява всеки месец.

Снимка: netinfo

Колагенът е прост белтък, съставен изключително от аминокиселини, принадлежащи към влакнестите белтъци, или казано по-точно от фибрилерни склеропротеини. Изграден е от дълги спираловидни пептидни вериги, които съдържат от 19 до 105 аминокиселини. Най-важните от тях са пролин, глицин, хидроксипролин и хидроксилизин като последните два на практика липсват в другите белтъци.

От своя страна аминокиселините се състоят от химични елементи на въглерода, кислорода и водорода, влизащи в реакции с азота. Съединение от най-малко 100 аминокиселини води до образуване на полипептидна верига. Така се ражда белтък, така се ражда и колаген.

След 25-годишна възраст  количеството колаген постепенно намалява в организма ни. След 35-та година самопроизводството  на колаген драстично намалява.

Снимка: netinfo

Колагенът съставлява от 25% до 35% от съдържанието на протеин в цялото тяло. Колагени представляват семейство от протеини, които укрепват и поддържат много тъкани в тялото, включително кожата, сухожилията, костите, мускулите и пространството между клетките и тъканите, наречен извънклетъчната матрица.

Също така ЕМ-екстрацелуларният матрикс съставлява 90% от ставния хрущял. Той се състои от течност и макромолекули. Разпределението на съставките му в различните части  на хрущялните зони определя неговата механична здравина. Основната функция на ЕМ е да поема натоварването и да бъде протектор на силите на опъване и усукване. 75% от обема на ЕМ е вода. Останалите 25% са колаген, протеогликани, гликопротеини. Колаген тип II, съставлява 90% от колагена на ставния хрущял. Съществуват няколко типа екстрацелуларен матрикс, в зависимост от това на какво разстояние от хондроитиците се намира той и какво съдържа.

За последните 40 години са били идентифицирани и охарактеризирани двадесет и осем вида колаген на молекулярно ниво./

Снимка: Thinkstock

Няколко колагена са от решаващо значение за целостта на тъканите.

Колаген тип I се намира в най-голямо количество в кожата, сухожилията, съдова лигатура, органи, в костите. Колагеновите клетки тип I са по-силни от стомана.

Колаген тип II съдържа хондроитин и хиалуронова киселина - вещества, известни с подкрепата на здравината на ставите.

Колаген тип III е колаген който образува Гранулационната тъкан, новата съединителна, която се образуват на повърхността на раната по време на лечебния процес на нараняването и тъканта на малките кръвоносни съдове.

Колаген тип IV е съвкупност от молекули,които се свързват една с друга, за да образуват комплексни протеинови мрежи.

Колаген тип V се съдържа в клетъчните повърхности, косата и плацентата. Играе роля в сглобяване на други видове колаген във фибрили, в много съединителни тъкани, и е от съществено значение, за образуване на нормален колаген тип I.

Техните функции са определени или чрез директни анализи или от изследвания. Колагенът играе структурна роля, като допринася за молекулярната структура, форма, както и механични свойства на тъканите като якостта на опън в кожата и устойчивостта на сцепление в сухожилията.

Снимка: netinfo

Procollagen ® съдържа специален патентован комплекс NDF (Natural Dermo Filler), MSM и обогатен с витамин С, които допринасят за формирането на колаген за нормалната функция на кожата.

NDF (Natural Dermo Filler) - сух екстракт от бамбук, който съдържа силициев двуокис - структурен елемент на съединителната тъкан, от съществено значение за образуването на макромолекули като еластин и колаген. Съдържащият се в него витамин Е е мощен антиоксодант, който подпомага предпазването от действието на свободните радикали.

Витамин С е кофактор за синтеза на колаген, подпомага стабилизирането на  двойната спирала на молекулата.

MSM -  метилсуфанилфонилметан е биологично активна форма на сяра, която е органична сяра в естествената си форма. Той допринася за възстановяване образуването на напречни връзки в колагена, запазвайки своята еластичност.  Подпомага синтеза на много ензими, хормони, аминокиселини, антитела и антиоксидантни молекули. Нарича се "минерала на красотата", тъй като  прави кожата чиста и млада, а косата лъскава и мека.

Последните проучвания показват, че правилната интеграция на витамин С, витамин Е, силициев двуокис и органична сяра, играят важна роля за намаляване на ефектите на стареене на кожата, като защитава структурните влакна на колаген от неконтролирано разграждане (повишена ММРs) и спомага за поддържане на баланс на нивото на извънклетъчната матрица.

Снимка: netinfo

Procollagen ® подпомага нормалното функциониране на опорно-двигателната система, косата и ноктите. Спомага за подхранването на кожата и подпомага намаляването на фините бръчки и линии.

- Допринася за нормалното функциониране на ставите, костите, съединителната тъкан, скелетната мускулатура, стените на кръвоносните съдове, кожата, косата, ноктите, очите и др.

- Допринася за еластичността и здравината на тъканите

- Спомага за намаляването на фините линии и бръчки

- Спомага за възстановяването на ставния хрущял, сухожилията и костите

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти