„Презареждане на крак“ – как да подкрепим жизнеността и имунитета

Платена публикация

Aquarius Water
Снимка: Aquarius Water +

Водата покрива повече от 70% от земната повърхност и съставлява повече от половината телесно тегло на човек. Необходима е за редица жизненоважни процеси в организма като храносмилане, регулиране на телесната температура, правилен обмен на хранителни вещества, пренасяне на кислород до клетките, както и за транспорт на хормони и ензими.

По данни от медицински изследвания при загуба на вода в организма в рамките на 2% от телесното тегло възниква жажда, при 4% - умора, 5% дехидратация могат да доведат до главоболие и замайване, а при 12% организмът не може да се възстанови без медицинска помощ. Всички знаем за многобройните ползи от водата и се стараем да я пием често.

Освен редовна хидратация обаче организмът има още много специфични потребности, които трябва да посрещаме всеки ден, за да запазим баланса в тялото си и да си осигурим максимална производителност.

В отговор на забързаното ежедневие и желанието да постигаме повече на различни фронтове идват функционалните напитки с добавена стойност за организма. Освен че осигуряват хидратация и освежаване, те внасят в тялото жизнено необходими вещества, които то не може да произведе само.

чаша вода напитка
Снимка: iStock

Aquarius Water + ТМ е напитка на водна основа с добавени минерали, която може да осигури 30% от препоръчителния дневен прием на цинк или магнезий.

Магнезият намалява умората и отпадналостта, тъй като е отговорен за стотици химични реакции в организма, включително регулиране на кръвната захар и кръвното налягане, правилната функция на мускулите и нервите и мозъчната функция. Магнезият се съдържа в бобови растения, семена и ядки, пълнозърнести изделия и зелени листни зеленчуци като спанак. „На крак“ 30% от препоръчителния дневен прием на магнезий може да бъде набавен едновременно с хидратация и освежаване чрез Aquarius Water + ТМ, обогатен с магнезий, и с натурален вкус на червен портокал.

Цинкът подпомага имунната система, като има важна роля в различни аспекти на метаболизма на тялото, включително нормалната функция на имунната система, заздравяване на рани, синтез на протеини и други. Полезни източници на цинк са продукти като стриди, червено и птиче месо, боб, ядки и млечни продукти. Друг приятен начин за набавяне на близо една трета от необходимия за деня цинк може да се осигури с Aquarius Water+ТМ, обогатен с цинк, и с натурален вкус на лимон.

И двата вида Aquarius Water + ТМ с добавени минерали и натурални вкусове са с едва 14 kcal / 100 ml.

Aquarius Water
Снимка: Aquarius Water +

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти