Препоръките на здравните експерти за дълъг и здрав живот

Платена публикация

грип ваксина вирус
Снимка: iStock

В ерата на социалните мрежи и непрестанния информационен поток става все по-трудно да отсеем достоверната и полезна за нас информация. Обикновеният потребител все по-често се чувства уверен да дава съвети за начина, по който всички ние трябва да живеем и да се грижим за себе си. Това обаче е особено опасно, когато говорим за здравеопазване. Важно е да помним, че единствено медицинските специалисти са онези, които могат да ни консултират и да ни дават насоки, свързани със здравето ни. Това важи в пълна сила, що се отнася до препоръките за дълъг и здрав живот.

Обръщайки поглед към съветите на експертите, един модел бива все по-често споменаван и препоръчван от тях. Става въпрос за модела на ваксинация през целия живот. Това е ваксинален подход, наложен в редица западни държави, който предполага поставянето на определена ваксина в даден етап от живота на човека. Този модел предпазва пациента от потенциални рискове в съответна възраст и повишава възможността за предотвратяване на множество заболявания.

Ваксинацията през целия живот носи ползи както за здравето ни, така и за икономическото и социалното ни благоденствие. Следвайки този модел, пациентът си подсигурява дълъг и здрав живот, активност и работоспособност. Освен това, той спестява значителни финансови средства, които обикновено биват отделяни за медикаменти и болнично лечение.

Значимостта на този подход е призната не само от редица медицински експерти, но и от Европейската комисия. Последната силно препоръчва моделът да бъде приложен от всяка държава-членка на Европейския съюз като единствено работещо решение за борба с инфекциозните заболявания, носещо огромни здравни и икономически ползи за държавата и обществото.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти