Погрижете се за белезите си навреме

Платена публикация

Погрижете се за белезите си навреме
Снимка: netinfo

Всеки човек има поне един белег по тялото си. Статистиката показва, че ежегодно в развития свят близо 100 милиона души придобиват белези след планова операция или след травма. Около 15% от белезите са естетически неприятни и могат да имат тежки психо-социални последици - ниска самооценка, тревожност, депресия, нежелание за контакти и за извършване на ежедневни дейности.

Немалко пациенти се чувстват ядосани и изолирани в резултат на подобни преживявания, които е възможно да се окажат доста изтощителни. Допълнително обществената нагласа засилва конфликтното отношение към белезите, затвърждавайки ги като нежелателни, а хората с белези като недотам положителни личности.

Ако вие или ваш близък, имате проблем с белег - не се отчайвате, а се консултирайте с дерматолог и с психолог за по-лесно приемане на ситуацията. И все пак ранната терапия на скорошни белези, може да сведе до минимум риска от образуване на белег, да възпрепятства загрубяването им и максимално да ги намали.

Вече са достъпни разнообразни инвазивни и неинвазивни опции за превенция и за лечение на анормално образуване на белег. Съществуват и практически базирани доказателства и насоки за управлението на хипертрофични белези и келоиди. Първоначалният набор от стратегии за свеждане до минимум на риска от белези е приложим преди, по време и веднага след операция или травма.

Преобладават две форми на профилактика на белезите: чрез освобождаване на фармакологично активни съставки в кожата, които регулират процеса на формиране на белези и подобряват зарастването на раните. И чрез предпазване от повишена загуба на влага от тъканта на белега и възстановяване на равновесието между вътрешните регулаторни фактори.

Снимка: netinfo

Пластирите Контрактубекс Overnight Intensive Patch са иновативен продукт с уникален двоен механизъм на действие, свързан с предпазване и освобождаване на активни съставки. Микро-порестият изолиращ слой на пача намалява загубата на вода от тъканта на белега, за да гарантира поддържането на балансирана, задържаща влагата среда при засегнатата кожна зона. Специалният слой гарантира и допълнителна защита за чувствителната тъкан на белега.

Двата слоя на пластирите регулират процеса на образуване на белези, редуцират грубите следоперативни белези и предотвратяват формирането на груби хипертрофични белези и келоиди. Едновременно с това подобряват гладкостта, цвета и мекотата на новообразуваната тъкан. Работят ефективно през нощта, когато естественият процес на възстановяване на кожата е особено активен. Лесни са за използване и позволяват безболезнено отлепяне.

За повече информация: www.contractubex.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти