Плажовете на Амулиани - истинска приказка за слънце и море

Платена публикация

Grabo
Снимка: Unsplash

Ако вземем под внимание високите температури през този месец, то най-отговорно можем да приемем, че отива си пролетта, идва лятото. И без задължително летният сезон да е дошъл, желанието ни да плануваме следващото слънчево пътешествие расте с всеки изминал ден. А съвсем близо до нас – в Гърция – се крие един остров, който ще ни накара да забравим за всички тревоги и неволи само със стъпването върху пясъчните му плажове. Нека няма повече напрежение – неговото име е…. той е… Амулиани.

Ако все още не сте чували за този гръцки остров, ето малко информация, която само ще похрани любопитството ви да го посетите. Той е единственият обитаван остров на Халкидики и е на по-малко от 400 км от София. Множеството красиви плажни ивица са тайното му очарование. Амулиани не е голям остров, затова спокойствието и релаксът там са ви гарантирани. Освен огромно разнообразие от плажове, има и всякакви алтернативи за вилни зони, така че да намерите най-подходящия избор за вас според вкуса ви.

Grabo
Снимка: Unsplash

И един любопитен, но предсказуем факт – името на острова – Амулиани – означава „ситен пясък“. Каква изненада, нали? Нека обаче сега преминем към перлите на този остров – а именно плажовете и най-важната информация за тях, за да изберете този, който отговаря на вашия вкус.

Агиос Георгиос е плажна ивица, по която можете да откриете плажен бар и таверна, като има и налични шезлонги и чадъри. Плажът е пълен само с пясък, а гледката ще ви остави без дъх.

Аликес е най-популярният плаж на остров Амулиани. Подходящ е за семейства с малки децата, защото водата в началото е доста плитка и без притеснения можете да оставите малките малчугани да събират слънчеви лъчи и морски миди на брега.

Гластри също е плаж, на който водата е плитка и подходяща за деца. За любителите на по-пустите плажни приключения – този плаж е подходящ.

Grabo
Снимка: Unsplash

Плажът без име, който се намира между Лимани и Мегали Амос е мъничък, но с невероятна гледка и залив, които ще се запечатат в съзнанието ви завинаги. И една тайна под секрет – тук можете да направите невероятни снимки като от професионална фотосесия. Декорът е от Амулиани, моделът сте вие.

Карагаця е плаж, сгушен между два зелени хълма, които създават още по-впечатляваща гледка, съчетавайки морски и планински пейзаж в едно цяло.

Лимани е може би най-малкият от изброените плажове на остров Амулиани, но това не му пречи да се нареди и сред едни от най-красивите. Очарованието на малкия залив и спокойствието на морските вълни са гаранция за истинско щастие.

Мегали Амос,и той както Агиос Георгиос на острова,предлага няколко места за хапване и студени напитки, които да ви разхладят по време на плажуването. Той се явява и най-южният плаж на остров Амулиани.

Всички кътчета из остров Амулиани са като приказка за слънце и море, с едно единствено изключение – че са реалност и ви делят само няколко часа път до тях. Остава само да набележете дните, в които ще си подарите това щастие в Гърция.

Виж оферти за почивка в различни части на Гърция на достъпни цени – наем на вили или пакети с транспорт

Grabo
Снимка: Unsplash

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти