Незаменимият помощник на черния дроб

Платена публикация

Незаменимият помощник на черния дроб
Снимка: Istock

Може да се каже, че 2020 година промени живота на всички до някаква степен. И ако докато посрещахме новата година, в списъка ни с обещания към нас, беше да спортуваме повече, да откажем цигарите или да се храним по-здравословно, някои от тези цели не успяхме да постигнем напълно. Изолацията и загрижеността за здравето ни - нашето и на нашите близки, обаче нанесе известни поражения върху здравословното състояние в няколко аспекта – по-малко движение, поради ограничените излизания, по-малко въздух и слънчева светлина и други. Това, за съжаление, оказва негативно влияние върху организма ни, особено върху неговата лаборатория – черния дроб.

Снимка: Istock

А как да се погрижим за него така, както ни е грижа за нас и близките ни? С помощта на  семейството  Есенциале – световният номер едно в грижата за черния дроб* и новият член на семейството – Есенциале Енерджи.

Снимка: Sanofi

Какво е Есенциале Енерджи?

Есенциале Енерджи е специфична комбинация от вещества, които оказват благоприятно влияние върху  функцията на черния дроб и съдържа аминокиселините метионин и аспарагинова киселина, както и витамини от групата В  - В1, В2, В3 и В6.

Как работи Есенциале Енерджи за подобряване на състоянието на черния дроб?

Благоприятното действие се дължи на ключовата съставка МЕТИОНИН - незаменима аминокиселина (т.е. такава, която не се синтезира в организма, а трябва да се добавя чрез храна), която има двоен благоприятен ефект върху състоянието на черния дроб.

На първо място тя има подпомагащ ефект върху разграждането на мазнините в черния дроб, като така спомага за предотвратяване на риска от стеатоза – или омазняване на черния дроб.

Вторият ефект на метионин върху функцията на черния дроб е антиоксидантен.

Метионин участва в биохимичните пътища на антиоксидантната защита в черния дроб и в организма.  По този начин метионин оказва антиоксидантен ефект и защитава ДНК, липидите и протеините в клетките на черния дроб от вредните свободни радикали.

Допълнителна съставка в Есенциале Енерджи е аминокиселината аспарагинова киселина – тя спомага за обезвреждане на токсичния за организма амоняк, получаващ се при разграждане на протеините, и участва в енергийния метаболизъм.

Съставът на Есенциале Енерджи е обогатен с витамини от групата В – витамини  В1, В2, В3 и В6. Те подпомагат действието на метионин и аспарагиновата киселина в антиоксидантната защита на чернодробните клетки, в разграждането на мазнините и подобряват метаболизма в черния дроб, намаляват умората и изтощението и дават енергия.

Семейството на Есенциале, бранд номер 1 в света в грижата за черния дроб*, се допълва от новия Есенциале Енерджи, незаменим помощник за черния ни дроб. Само с една капсула дневно, Есенциале Енерджи подобрява чернодробния метаболизъм и го защитава от увреждания. Ако черният ни дроб можеше да говори, щеше да ни каже да започнем на чисто, да намалим вредните навици, с които ни е трудно да се разделим, и да  облекчим  неговата работа с  Есенциале Енерджи.

Есенциале Енерджи. Ако черния ти дроб е здрав, ти също си!


Есенциале Енерджи е хранителна добавка за възрастни и деца над 12 години. Да не се превишава препоръчителния дневен прием и да не се използва като заместител на разнообразното и балансирано хранене. За повече информация: „Санофи България“ ЕООД, гр. София 1784, бул. „Цариградско шосе“ 90, Офис сграда Капитал Форт, тяло А, етаж 10, България.  Тел: 02/ 970 53 00, факс: 02/ 970 53 33, е-mail: bg-medical-info@Sanofi.com MAT-BG-2000421/11/2020


*данни на Nicholas Hall’s global CHC database, DB6, за бранда Есенциале, 2019 г.

Best C.H. et al, The lipotropic methionine, J. Physiol. (I940) 97, 489-4943.

Finkelstein J.D. , Methionine metabolism in mammals, J. Nutr. Biochem., 1990, vol. 1, May © 1990

Kreamer, Siegel, & Gourley (Oct 2001). "A novel inhibitor of beta-glucuronidase: L-aspartic acid". Pediatric Research. 50 (4): 460–466. doi:10.1203/00006450-200110000-00007. PMID 11568288.

EFSA, Scientific opinion on niacin, vitamin B6 and vitamin B1.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти