Нестандартна почивка в Банско за цялото семейство

Платена публикация

Lucky Bansko
Снимка: Lucky Bansko

Една от най-нестандартните почивки в Банско е с програмите на ЛъкиФит. Участниците могат да избират между пет програми. Включени са СПА процедури, конна езда в планината, йога, курсове по танци - фолклорни и съвременни, басейн, фитнес, каланетика, оздравителна гимнастика, излети в планината, преходи, китайска дихателна практика, екскурзии до различни забележителности и др. 

Тези активности са систематизирани в научно обоснована последователност, честота и интензивност, и са съчетани с индивидуален за всеки участник план за хранене, съставен от специалисти. Това хранене е разнообразно и вкусно, но здравословно, изчистено от излишните, "кухи" калории. Така програмите са с много развлечения и удоволствия, а едновременно с това имат силен здравословен ефект. Например желаещите да отслабнат, за седмица без глад могат да намалят теглото си до 6 процента. При двуседмичен престой, килограмите се стопяват до 8 на сто. Освен това участниците ще се запознаят с успешните практики как се отслабва трайно и как да поддържат желаната фигура, ще разберат защо досега не са успели в борбата с наднорменото тегло, въпреки различните диети за отслабване, които са прилагали.

Всъщност "ЛъкиФит" е луксозна клиника, специализирана за ефективно вталяване без "гладни" диети за отслабване и за общо подобряване на физическото, и психическо състояние. Тя се помещава в "Лъки Банско", който е петзвезден и клиниката ползва модерната му база. С програмите й се постига пречистване на тялото от токсини и се отнема стреса, подобрява се метаболизмът, усилват се мускулите и физическата издръжливост, вдига се тонусът. Включените СПА масажи и козметични процедури релаксират тялото, освежават кожата, помагат срещу целулита. Това прави програмите подходящи и за тези от семейството, които са нормално тегло. Почивката в ЛъкиФит преминава с медицински прегледи и лекарски контрол, като индивидуално се съобразява общото състояние на участниците, възраст, възможности, и за съответните активности те се разделят на групи.

Ефективно учене на английски чрез забавление

Нестандартна почивка през пролетта и лятото в Банско предлага и детският лагер за обучение по английски език ЛъкиКидс. Той е международен и е за обучение по английски на деца от 5 до 14-годишни, които са настанени луксозно в "Лъки Банско". 

Lucky Bansko
Снимка: Lucky Bansko

Записванията стават без значение на какво ниво се владее английският, защото тук подходът е индивидуален и децата се разпределят на малки групи според познаването на езика, включително и за начинаещи. И обучението, и развлеченията са по специално съставена за лагера програма, обобщила водещите световни практики. Преподавателите са от англоговорящи държави, а аниматорите са българи с богат опит в  провеждането на забавления за деца на английски. Така в лагера, който може да е 7 или 14-дневен, децата са англоезична среда, в която принципът е учене чрез забавление. Освен преките езикови познания - например времената в английския език, подрастващите придобиват знания в различни сфери от социалния живот и природния свят. Преподавателите водят обучението до обяд. За началната група то е по отделна програма, за другите е засилен проектният принцип - децата работят по проекти които са  интересни за възрастта им, изпълняват задачи по тях, изнасят  презентации. По този начин се активира интересът им, мобилизират се техните възможности и умения за търсенето на различни решения. Използват се компютри, таблети, интерактивна дъска, снимки, видео, музика, анимации. Увлечени, децата сами търсят новите познания, което прави наученото по-трайно, а опитният преподавател насочва ставащото в необходимата посока.

Забавленията с аниматорите следобед са съобразени по игрови начин да се затвърди наученото до обяд - да речем времената в английския език, които бяха споменати. Развлеченията се провеждат с всички мерки за безопасност по международните стандарти, с участието на професионални инструктори. Децата имат часове по плуване, конна езда, планинско колоездене, разходки и преходи в планината, екскурзии. Сред атрактивните игри е и пейнтболът, а вечер има различни партита, творчески вечери, лов на съкровища, вечери на националностите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти