Не започвайте антибиотик, ако не сте се въоръжили и с добър пробиотик

Платена публикация

Не започвайте антибиотик, ако не сте се въоръжили и с добър пробиотик
Снимка: netinfo

Наложи ли се да пием антибиотици, ние, жените, ставаме особено внимателни – всички знаем колко неприятности може да ни докарат те. От една страна унищожават „лошите“ патогенни бактерии, но успоредно с това убиват и добрите, от които зависи цялостната хармония на тялото ни – имунитет, чревен баланс и общо благоразположение. Точно тази е и причината приемът на антибиотици често да причинява и диария – като че ли останалите неразположения не са достатъчни!

Разбира се, всички тези странични ефекти могат лесно да бъдат контролирани и държани настрана, ако успоредно с антибиотика започнем да приемаме и ефективен пробиотик. Добрият пробиотик винаги съдържа живи микроорганизми в много висока концентрация, чийто прием се отразява положително и оздравително върху вътрешния микробен и бактериален баланс.

Ако в момента сте на антибиотично лечение, задължително изискайте от личния си лекар да ви предпише и пробиотик. Не забравяйте, че тябва да спазватe 2-3 часа разлика между двата приема (някои антибиотици са толкова силни, че биха унищожили и приетия с тях пробиотик).

Снимка: netinfo

Освен това той трябва да е от вид, в който бактериалните щамове са ефективни именно срещу чревни неразположения, предизвикани от антибиотик. Другите неща, за които трябва да следим, е да съдържат достатъчно големи количества живи микроорганизми и те да са устойчиви към киселинността в стомаха, така че да се осигури достатъчно количество жизнеспособни бактерии, достигащи червата.

Винаги подбирайте пробиотик, който съдържа и пребиотик – това са вещества, спомагащи размножаването на добрите пробиотични бактерии, както и витамини от B групата – те помагат усвояването на пробиотика и помагат да се предпазим от гъбични инфекции, което е особено важно за дамите.

Ако вече сте се убедили в нуждата от прием на пробиотик (а тя е задължителна особено при прием на антибиотици) и обмисляте към кой от десетките да посегнете, може да се доверите на някой вече доказан, като Лактакеър Плюс – пробиотик, създаден изрично за употреба при антибиотично лечение. Той се бори активно с чревните неразположения и ги свежда до минимум, като успоредно с това възстановява чревната миклофлора.

Пробиотикът съдържа 3 милиарда живи, биоподсилени бактерии, 80-90% от които достигат червата живи и в много добро състояние, позволяващи им да се заселят и размножат.

Снимка: netinfo

Лактакеър Плюс е силно устойчив към стомашните киселини и соли, закрепва се добре към чревната стена, съдържа още пребиотик и витамин B2. Всичко това го превръща в комплексен и напълно готов за употреба продукт, който може да приложите от началото на предписаното ви антибиотично лечение, така че да си осигурите ефикасна защита от странични ефекти и неразположения, или, както се казва понародному – да ви е мирна главата. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти