Не позволявайте чревните неразположения да нарушат начина ви на живот

Платена публикация

Не позволявайте чревните неразположения да нарушат начина ви на живот
Снимка: netinfo

Като всяка Edna модерна и грижеща се за себе си жена, вероятно и ти обичаш да подписваш успешни бизнес сделки, да се събираш с приятелки всеки петък и да спортуваш за здраве и изваяно тяло поне два пъти в седмицата. За жалост, всички тези стремежи могат да станат на пух и прах заради честите стомашни неразположения.

Синдромът на раздразненото черво (IBS) е често срещаносъстояние, което засяга дебелото черво. Признаците и симптомите включват спазми, болки, подуване, дискомфорт, запек, диария.

Знаете, че колкото и да се опитвате да подминете това състояние, то се отразява на ежедневните ви навици - на работата, на излизанията, на тренировките.

Различни фактори могат да предизвикат признаци на IBS, включително някои храни, лекарства или емоционален стрес. 

Много хора забелязват изостряне на симптоми на IBS, когато консумират определени храни или напитки, включително пшеница, мляко и млечни продукти, цитрусови плодове, боб, зеле, газирани напитки. Затова ви съветваме, ако имате подобни индикации, да ги избягвате. 

Друга причина за IBS са повишеният стрес, тревожността, депресията. Важно е да отбележим обаче, че те не причиняват дискомфорта, а само влошават вече съществуващите симптоми.         

Разбира се, колкото и да ни се иска да обвиним напрежението и замърсения въздух в големите градове, трябва да знаем, че гените също са предпоставка. 

Известно е, че жените са два пъти по-склонни да имат IBS, което може да означава, че хормоналните промени също имат важна роля. Много представителки на нежния пол откриват, че признаците и симптомите са по-лоши по време на или около менструалния цикъл.

Понякога, макар и да ни се иска да си затворим очите за този дискомфорт, няма как да го направим. 

В един такъв неприятен момент помага комбинацията от пробиотик и пребиотик, тъй като именно техния прием е ефективен начин за поддържане на чревната микрофлора. Синбиотикът регулира функциите на чревната флора, като допринася за овладяването на симптомите на IBS, укрепва имунната система, особено след инфекции и прием на антибиотици, притежава имуностимулиращ и имуномодулиращ ефект, директно атакувайки вирусите и предотвратявайки тяхната повторна поява.

Отскоро на пазара се появи иновативна серия продукти, специално създадена за случаи на IBS. Синбиотикът Биопрон от Валмарк ефективно комбинира пробиотици и пребиотиции благодарение на състава си от специално подбран комплекс от полезни живи бактерии, храносмилателни фибри, дрожди и ензими допринася за дълготраен чревен баланс и бърз симптоматичен контрол.  

Продуктите от серията Биопрон са разработени в сътрудничество с реномирани научни институти и ефектът им е потвърден след проведени клинични тестове и наблюдения. В направата им се обединяват силата на природата с най-новите научни познания и най-модерните технологии. В случай че установите симптоми на синдрома на раздразненото черво, първо се консултирайте с Вашия лекар, който да потвърди диагнозата и да назначи съответното лечение.

Снимка: netinfo

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти