Манията по латино танците или защо са най-забавният начин да влезеш бързо във форма

Платена публикация

Unsplash
Снимка: Unsplash

Перфектното тяло за наближаващия летен сезон се нуждае от предварителна подготовка. За да го изваете за лятото, трябва да започнете през пролетта. А тя вече е в своя разгар, затова не губете повече време. Влизането във форма може да бъде не просто полезно за организма ви, но и приятно за духа и тонуса ви. Ако искате да научите защо – следващите изречения ще ви отговорят на този въпрос.

Не е нужно да се намирате в латинска Америка, за да практикувате латино танците. Нужно е само малко упоритост, постоянство и удобни обувки в начало. Да, и свободно време, но кой не може да отдели няколко часа на седмица, за да си достави удоволствие под мелодичните ритми на латино музиката?

Unsplash
Снимка: Unsplash

Няма спор, че много хора не посещават фитнес и не правят спортни упражнения, защото много бързо им доскучава и губят интерес. Е, при латино танците това далеч не е така. В началото ще е нужно да научите основните движения и стъпки, но оттам нататък ще надграждате и ще правите нови неща. Докато се забавлявате и танцувате, ще горите и калории. Няма да се налага да слагате слушалките, както е във фитнеса, защото музиката ще бъде вашият партньор в танца от самото начало.

И преди да сте си казали „Ама това не е за мен. Аз не мога да танцувам. Срам ме е....“ – има групи за начинаещи и групи за напреднали, затова не се притеснявайте, че не знаете базисни неща... нали за това са и курсовете – за да се научите на нещо непознато досега.

А относно срама и притеснението – вземете колега или познат, който същи иска да влезе във форма за летния сезон, но без това да включва мъчения във фитнес залата или тежки хранителни режими.Така ще ви е по-приятно и спокойно, когато имате едно приятелско рамо... и крак, който може да настъпите без притеснения.

Unsplash
Снимка: Unsplash

Латино танците са страстни, динамични и веднъж започнете ли да ги практикувате – няма да искате да спрете. Може да си вземете карта с отстъпка, защото по този начин ще ви излезе и доста по-изгодно, отколкото да плащате всяко посещение отделно. Разгледайте опциите, които имате наблизо и не губете повече време.

Ако все още не сте сигурни в това бъдещето начинание – латино танците са походящо място да се срещнете и да се запознаете с нови хора. Завързването на приятелства и контакти далеч не е само в социални мрежи. На подобни групови тренировки може да откриете съмишленици за следващото си приключение, да създадете нови приятелства... или пък да срещнете бъдещата си половинка. 

Пригответе удобните си дрехи и обувки, защото е време за танци и с няколко танцувални стъпки да влезете в онези дънки от миналата година, които след Коледа ги обувахте до коляното. Да, всички имаме по един такъв чифт. Не се притеснявайте – ще бъде забавно, полезно и интересно!

Вижте къде наблизо край вас има танци – и то на цени, на които си струва да опитате нови танцови стъпки

Unsplash
Снимка: Unsplash

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти