Корабът на Captain Morgan акостира в София

Платена публикация

Корабът на Captain Morgan акостира в София
Снимка: Captain Morgan

Уникална лимузина с облика на легендарния Капитан Хенри Морган акостира в София. Подобно на кораба на дръзкия и страховит Captain Morgan, Lincoln Navigator 140 – inch Stretch е единствената подобна кола в Европа, която няма аналог по своята големина и характеристики.

Тя е поръчков модел, побира 14 човека, има 6 вградени вътрешни монитора и 5.4-литров двигател, който харчи 30 литра на 100 км. в градски условия. Впечатляващата лимузина е произведена, като най-големият лек автомобил на планетата Lincoln Navigator L е разрязан на две и удължен от най-добрата в бранша лицензирана тунинг фирма Royale Limousine.

Капитан Хенри Морган е бил един от най-дръзките и преуспяващи пирати от 17 век., страховит и почитан в Карибско море. Той става един от най-въодушевяващите лидери и преуспели военни стратези на Англия. Спечелва както предаността на непокорните пирати, които го следвали без да задават въпроси, така и уважението на благородници и крале.

Хенри Морган разбирал важността на дневната порция ром за хората му, а като бизнесмен и губернатор бил запознат с процъфтяващата търговия с ром в Ямайка. Със своята слава и легендарна жажда за приключения, не е изненадващо, че Капитан Хенри Морган вдъхновява създаването на марка ром, която да носи името му. Така и досега легендата за него е жива.

Затова и всеки може да се присъедини към екипажа му и да се повози на уникалния му кораб - Lincoln Navigator 140 – inch Stretch. Достатъчно е да отиде на сайта на Captain Morgan. Там ще попадне в град Порт Роял в Ямайка, където истинският капитан е живял. Ще се запознае с различни интересни персонажи, факти и ритуали от живота на Капитан Морган, но за да стане част от неговия екипаж, единственото условие е да очарова Графинята на града.

Всеки, успял да премине нелекия тест, участва в седмичната томбола за "Градски круиз с приятели" – вечерна разходка с лимузината за спечелилия и 4-ма негови приятели. Играта "Спечели графинята" ще продължи до 27 октомври.

Капитан Хенри Морган
Роден в Монмаут, Уелс през 1635 г., той оставя комфорта и сигурността на дома си, за да търси приключения и богатство в „Новия свят“ – с първите експедиции до Барбадос през 1655 г. и до Ямайка през 1660 г. Посветен е в рицарско звание през 1673 г. за службата си към Англия, а през 1680 г. сър Хенри Морган е назначен за губернатор на Ямайка. Известен с общителността и щедростта си, той става знаменитост в магазините за ром и таверните на Порт Роял. Сър Хенри Морган е погребан на 25 август 1688 г., почетен с военноморски салют от 300 кораба. Но и досега легендата за него е жива.

Ромът Captain Morgan
Оригиналният Captain Morgan бил тъмен ром, произвеждан в традиционните за онова време казани и обикновено бил консумиран чист или със сок от лайм. Традицията е оцеляла и до днес , благодарение на Captain Morgan Black.

Captain Morgan Original Spiced Gold e 100% карибски ром, който се получава от смесването на меласа, вода, малц и мая. След като мине процес на дестилиране, чистият алкохол отлежава в дъбови бурета поне една година, от които придобива златистия си цвят и мекота. Captain Morgan Original Spiced Gold получава своя забележителен богат вкус и кехлибарен цвят благодарение на използването на тъмен ром при блендирането му.

Характерният вкус на напитката се дължи и на тайната смес, която се прибавя към течността в последните етапи от производството му. Тази тайна смес от екзотични подправки от Карибските острови има наистина мек, отчетлив и възхитителен вкус, който допълва рома без да доминира.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти