Коя козметика е подходяща за нашето тяло?

Платена публикация

кожа тяло грижа
Снимка: iStock

Ако сте от хората, които имат проблемна кожа, добре е да полагате профилактична и навременна грижа, използвайки качествена козметика. 

За да се чувствате добре в собствената си кожа и да елиминирате проблемите, подберете внимателно продуктите, които използвате, съветват специалистите от Лили Дрогерие.

В различните онлайн и физически магазини ще откриете продукти в областта на мъжката и дамска козметика, произведени от различни марки. Добре е да избирате такива, които имат натурален състав, защото са подходящи за чувствителна и проблемна кожа, напомнят от Лили Дрогерие.

Какви продукти са ви необходими, за да осигурите качествена защита и поддръжка на тялото си?

Голяма част от проблемите на кожата, като зачервявания, сърбежи, липса на тонус, се дължат на недостатъчна хидратираност. Важно е да заложите на такава козметична грижа, която да притежава овлажняващ ефект и да насища епителните клетки с необходимото количество влага. Това значително ще подобри състоянието на тялото ви, коментират от Лили Дрогерие.

За да осигурите качествена грижа през лятото, е правилно да използвате козметика, която съдържа слънцезащитен фактор. Липсата на продукт, който да предпазва тялото ви от вредните ултравиолетови лъчи, може да доведе до появата на зачервявания, алергични реакции, сърбежи. 

Ако имате целулит, предприемете действия по здравословно хранене и завишете дневния си прием на вода (поне 2 л на ден), като едновременно с това изберете антицелулитна терапия, включваща гелове и кремове. За провеждане на анти-ейдж процедури, е най-добре да предприемете закупуването на варианти със съдържание на колаген.

Важно е да избирате за себе си и вашето семейство козметика, която съдържа натурални съставки – витамини А, Д, Е, етерични масла, колаген. Те ще подобрят значително състоянието на повърхностния слой на епидермиса и ще ви накарат да се почувствате по-добре.

Съвети от специалистите на Лили Дрогерие при избора на козметични продукти

Екипът на Лили Дрогерие ви съветва да подбирате правилно козметиката, която избирате за себе си, защото тя стои в основата на състоянието на епидермиса:

  • ако използвате ежедневно гримове, преди нанасянето на хидратиращ и успокояващ крем, е правилно да почистите добре повърхността с мицеларна вода или специални кърпички, за да избегнете запушване на порите;

  • ако имате чувствителна и свръх алергична кожа, е добре да се посъветвате с дерматолог, преди да закупите козметична грижа. Използвайте комплекти, които са хипоалергенни и имат само натурален състав;

  • ако имате разширени пори или акне, използвайте подходящи емулсии с лек характер;

  • специалистите на Лили Дрогерие напомнят на хората, които имат суха кожа, да избягват употребата на козметика, съдържаща алкохол;

  • използвайте органайзери, в които да подреждате комплектите и продуктите си за дневна и вечерна грижа.

Задължително се интересувайте от продуктите, които купувате, дали са подходящи за вашия тип кожа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти