“Кажи ми какво ядеш, за да ти кажа какъв си”

Платена публикация

“Кажи ми какво ядеш, за да ти кажа какъв си”
Снимка: Lacrima

Горният цитат принадлежи на Жан Антелм Брия-Саварен, който през 1825, на 70-годишна възраст, два месеца преди смъртта си, издава основополагащия труд “Психология на вкуса”. От тогава до днес учени постоянно се опитват да открият връзката между храната, която предпочитаме и нашия характер.

Така например се смята, че силното пристрастяване към шоколада е типично за романтичните натури, като ако шоколадът е с мек пълнеж, това говори за балансиран и мек характер, докато шоколадът с ядки – за целеустремени, енергични хора, пълни с идеи.

Интересно ново изследване на руски учени разкрива какво означава, ако обичаш много млечни продукти. Тази храна се свързва с майката и ласките, които получаваме като малки деца. Хората, похапващи с удоволствие сирене и кашкавал, обичат нежността и грижата, те са чувствителни и лоялни. За тях семейството е от изключителна важност.

За да бъдат разбрани още по-подробно желанията и потребностите на българските семейства, Lacrima - най-реномираният български производител на млечни продукти, проведе дълбочинно изследване върху нагласите и поведението на потребителите на млечни продукти.

Модераторът на изследването Христина Митовска споделя, че основното притеснение на българина относно млечните продукти е свързано с гаранцията за качество.

Всички твърдят, че техният продукт е много качествен, но на практика не е така. Със сигурност има и няколко добри производители, но ми е трудно да ги отлича, защото продуктите изглеждат много сходни, а вкусът може да излъже – вече има какви ли не подобрители” – това е мнението на една от жените, участвали в изследването.

Друга допълва: “Никой не дава гаранция, а съм сигурна, че стандартите за качество не се спазват винаги.” Българите ценят много какво слагат на трапезата си и имат богати традиции в консумацията на млечни продукти. Разочаровани са, че пазарът е залят с имитационни и нискокачествени млечни произведения, а контролът е на много ниско ниво.

Обединявайки опита си от 1959 година с уменията на най-добрите български технолози, Lacrima предлага сирене, кашкавал, кисело мляко, масло и крема сирене с безпрецедентно качество. Lacrima не се колебае да даде гаранция за продуктите си, затова и на новите опаковки на марката може да бъде намерен знака на Стандарт 100 - 100% български природен произход и 100% спазване на стандартите за качество – обърнете внимание, това е и единствената марка, на която можете да намерите Стандарт 100!

Контролът върху суровините е от изключителна важност за вкуса на крайния продукт”, обяснява Дамяна Николова, производствен директор на мандрата в Пазарджик, “затова провеждаме над 30 теста в процеса на производство и сме сертифицирани по най-високите международни стандарти IFS. Гордеем се с неустоимия млечно-маслен вкус и безкомпромисното качество, което марката предлага с грижа на българското семейство.”

В големите търговски вериги могат да бъдат намерени повечето продукти на Lacrima със “Стандарт 100”, а в собствените млекарници на марката в София, Пловдив и Пазарджик може да бъде открит пълния асортимент на много изгодни цени, включително и единственото изцяло натурално крема сирене в България. Адресите на млекарниците може да откриете на Lacrima.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти