Какво ще ни кажат тийнейджърите в TikTok за парите

Платена публикация от Банка ДСК

r
Снимка: iStock

Време е да чуем какво знаят за парите порасналите ви деца. В най-нашумялата платформа сред тях в момента – TikTok, се провежда огромен giveaway. Конкурсът е част от кампанията Teen Talk с образователна цел, която е насочена към децата на възраст 14-18 г. Младежите са предизвикани от Банка ДСК да споделят за „Най-лошият финансов съвет, който съм получил”, за да се учат от предизвикателства и грешки в управлението на парите.

Всички ние си спомняме някой странен съвет, който са ни казвали за парите докато сме били малки. Например всяко дете може да се сети за случаите, когато получава пари за рождения си ден. Тогава се появява мама, която казва, че ще ги пази при нея за „по-сигурно“. И така, след като сме изгубили контрола над парите си, губим способността да се научим да ги управляваме.

Темата за парите не е задължително да бъде сложна и досадна. Финансовата култура и грамотност не е само за възрастните. Колкото по-рано младите хора изградят добри навици, толкова по-добро и стабилно финансово положение ще имат. Няма нищо страшно в парите, ако знаем как да ги управляваме правилно.

Но кой говори за парите на младежите? В поредица от образователни видеа, в които се говори на езика на тийнейджърите, инфлуенсърите Стан и Стефи помагат на юношите да разберат повече за добрите финансови практики и навици.

Всеки тийнейджър може да се запознае повече с кампанията и финансовите съвети, а освен това може да спечели много атрактивни награди. Играта е толкова лесна и забавна, че младите хора няма да усетят колко много всъщност научават за парите.

Всичко, което трябва да направят за да участват, е да споделят своя опит във видео, като го качат в TikTok с хаштаг #teentalk2024 до 14 април 2024 г. Безспорно TikTok е мястото, на което младите хора общуват най-лесно в дигиталното пространство. Платформата предразполага за забавното поднасяне на истории, които могат да послужат на останалите потребители да научат за лоши финансови практики, които да избягват.

Ако вашето дете е на възраст между 14-18 г. и постоянно ви повтаря да му купите най-новия iPhone, по-добре му кажете, че може да си го спечели сам. Насърчете го да участва и да не се срамува да разкаже своята история. Има и още награди, които знаем, че ще му харесат.

Повече за условията на играта в TikTok и видеата за младежка финансова грамотност, създадени с помощта на експертите по финансови знания от SmartMoney.bg, може да откриете на Ученици (dskbank.bg).

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти