Какво би казало нероденото дете, ако можеше да говори?

Платена публикация

бебе
Снимка: iStock

Майките обичат и искат най-доброто за плода в утробата си, въпреки че все още не са го гушнали.  И вече са нетърпеливи да общуват с него!

Ето няколко реплики, които то иска да каже на майка си, преди да я срещне.

Имаш най-прекрасния глас!

Бебетата разпознават гласове и мелодии, затова е хубаво да му пеете, да му говорите и да му пускате приятна музика.

Благодаря ти, че ми осигуряваш най-добрата храна.

Старайте се да се храните разнообразно и питателно, за да е мъничето в добра форма.

Ухаеш ми на мляко!

Докато носите детето в утробата си, може би усещате как гърдите ви претърпяват промени – това е, защото започват производството на коластра.

Не се притеснявай за нищо!

Дори да не знаете как да хванете бебето, да се притеснявате за раждането или дали няма да го „счупите, най–важното е да запазите спокойствие, тъй като бебето, макар и още само плод, усеща всяка ваша емоция.

Аз избрах точно ТЕБ!

Мит или не, говори се, че бебетата сами избират родителите си, преди да се родят. Склонни сме да го повярваме.

бебе
Снимка: iStock

Oще откакто е малко зрънце във вас, вашето бебе ви обича и зависи от вас. След няколко години ще го чуете и от него. Но има майки, които няма да могат да чуят тези думи. Защото са в риск, защото нямат възможността да поемат грижата за децата си поради финансови или други причини. За бременни жени и млади майки, които нямат подкрепа от близките си, звено "Майка и бебе" в гр. Габрово към SOS Детски селища предоставя временно настаняване до 6 месеца. Специалисти насърчават връзката между мама и дете, изграждат родителски умения и съдействат на младите майки за намиране на жилище и работа. Звеното работи усилено за предотвратяване на изоставянето и настаняването в институция на деца от 0 до 3 години и предпазване от ситуации, застрашаващи сигурността, здравето и развитието им.

бебе
Снимка: iStock

Купувайки продукти за бебешка хигиена (пеленки и пеленки за плуване, гащички и нощни гащички, подложки за повиване, както и протектори за матраци) на марката Babylove на dm, 30 ст. от вашата покупка отиват в помощ на това звено. По този начин освен че спестявате от грижите си по търсене на качествените продукти за вашето бебче (качество, на което може да се доверите), вие помагате и на други майки, които са в риск.*

*Кампанията ще се проведе в периода 01.09.2019 – 31.01.2020 г. във всички dm магазини.

Повече за социалната кампания на dm България вижте ТУК.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти