Каква козметика можете да откриете в аптека?

Платена публикация

козметика аптека
Снимка: iStock

С всеки изминал ден обликът на съвременната аптека се променя. От място, където се купуват лекарства, тя преминава през трансформация, като предлага разнообразни видове козметични продукти, предназначени за здравето и красотата на вашата кожа.

Защо е важна правилната грижа за кожата?

Тя представлява бариера, която ви защитава от бактерии, вируси и други влияния на външния свят. Затова правилната и непрекъсната грижа за нея е от съществено значение. С използването на различни видове кремове, лосиони и серуми, може да я поддържате хидратирана, здрава и сияйна.

Какви видове дермокозметика ще откриете в аптеките?

Медицинските козметични продукти се различават по типа кожа и предназначението си. От екипа на аптека Galen обясняват какви са техните характеристики:

Според типа кожа – за суха, мазна, чувствителна, зряла, атопична

Преди да се запознаете с конкретните видове медицинска козметика, е необходимо да разберете и какви са различните типове кожа и каква е необходимата грижа за тях.

- суха – тя изисква интензивна хидратация. Може да откриете кремове и лосиони, чиято формула е създадена, за да поддържа кожата мека и гладка;

- мазна – тук ключовата дума е "баланс". Този вид медицинска козметика регулира производството на себум, с което помагат за предотвратяването на появата на акне и лъщящи зони;

- чувствителна – специално разработени продукти, които предпазват от раздразнения и алергии. Те са обогатени с успокояващи съставки и са без аромати и парабени;

- зряла – тук акцентът е върху подмладяването. Серумите и кремовете с анти-ейдж ефект стимулират производството на колаген и намаляват бръчките;

- атопична – тя е изключително чувствителна и често е асоциирана с екземи или псориазис. Медицинската козметика за нея е обогатена с успокояващи и регенериращи съставки.

Според типа продукт

Красиво подредените шишенца с медицинска козметика привличат всеки женски поглед, но знаете ли за какво са предназначени и кога е добре да се използват?

- кремове – основният инструмент за хидратация. Съществуват кремове за лице, ръце и тяло, всеки със специфични характеристики, предимства и предназначение;

- лосиони – по-лека алтернатива на кремовете. Този вид козметика е идеална за ежедневна употреба след душ или баня;

- серуми – концентрирани продукти, които проникват дълбоко в епидермиса и предлагат интензивна грижа;

- балсами – обикновено са с по-гъста консистенция, идеални за много сухи и напукани места;

- шампоани – тяхната формула е специално разработена за специфични проблеми, като пърхот, сух скалп или косопад.

Слънцезащитна дермокозметика

Слънцезащитната дермокозметика е съществена за предпазване от вредните UV лъчи. Тези продукти предпазват от слънчево изгаряне, стареене и намаляват риска от рак на кожата.

Кои марки медицинска козметика са най-популярни?

Може да откриете множество водещи марки дермокозметика, които са наложили своята репутация, благодарение на високото качество и иновациите. Сред най-търсените са La Roche-Posay, Vichy, Eucerin, Bioderma, Avene и много други.

5 предимства на козметиката от аптека

Всички видове медицинска козметика, които се предлагат, дават ефективни решения за различните нужди. От Galen споделят какви са техните предимства:

- качество – всички видове медицинска козметика са подложени на строги тестове и изследвания;

- специфика – конкретно действие според нуждите на вашата кожа;

- безопасност – намален риск от алергии и раздразнения;

- съвети – фармацевтите може да ви дадат професионален съвет;

- достъпност – все повече продукти се предлагат онлайн, така че лесно може да поръчате любимата си медицинска козметика директно у дома.

Аптеката е източник не само на медикаменти, но и на дермокозметика от най-висок клас. Качеството, в което ще се убедите, в съчетание с компетентната консултация от специалисти фармацевти, прави пазаруването на медицинската козметика от аптека надеждно и удовлетворяващо.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти