Как да съчетаем здравословното и традиционното

Платена публикация

Как да съчетаем здравословното и традиционното
Снимка: netinfo

Как създадохме ориз "Баланс"?

Известен факт e, че кафявият ориз е пълнозърнест ориз, богат на витамини, минерали и баластни вещества. Кафявият му слой съдържа фибри, а зародишът е богат на магнезий, калций, желязо, витамин Е и витамини от групата В.

За съжаление приготвянето му отнема твърде дълго време, при което полезните вещества намаляват. А фибрите му дразнят нежната стомашна лигавица.

След сваряване кафявият ориз остава твърд и не е подходящ за приготвяне на традиционни български ястия, а по-скоро е предпочитан от хора спазващи хранителен режим.

Белият ориз е мек и деликатен. При него кафявият слой е отстранен. Така получаваме вкусен и по-лесен за приготвяне продукт, който е по-беден на хранителни вещества.

В желанието ни да допринесем за здравословното хранене на семейството и едновременно с това да запазим традиционния вкус, създадохме ориз "Баланс".

При специалната му обработка се запазват голяма част от витамините и минералите, намиращи се в зародиша, а фибрите и ненаситените мастни киселини от повърхностния кафяв слой на зърното са оптимално съхранени.

Ориз "Баланс" се сварява за същото време като белия, вкусен е и полезен. С него може да се приготвят традиционни ястия, като същевременно се грижим семейството ни да се храни пълноценно.

Подходящ е за всякакви рецепти, в които се използва бял ориз – пълнени чушки, пиле с ориз, мляко с ориз и много други.

Нашата рецепта

Пълнени зеленчуци Баланс

Необходими продукти:

200г ориз Баланс Крина
2 тиквички
1 домата
4 чушки
1 патладжан
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 моркова
400г кайма
200г заквасена сметана
Сол, джоджен, червен пипер на вкус

Издълбайте и почистете зеленчуците. Запържете в малко зехтин лука и чесъна, добавете ситно нарязаните моркови и каймата.

След като се запържи каймата, прибавете ориз "Баланс Крина", сол, джоджен и червен пипер на вкус. Залейте с 2 чаени чаши вряла вода и оставете на слаб огън за 15 мин. Напълнете зеленчуците с плънката и ги наредете в тавичка.

Нарежете на ситно издълбаната вътрешност на зеленчуците, смесете със заквасена сметана и сол и залейте зеленчуците. Сложете в умерена фурна докато се опекат.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти