Платена публикация

Как да си сготвим домашна прясна паста за нула време

Пролетта дойде официално не само в природата, но и в кухните ни, и всички вече искаме да хапваме нещо по-леко, вкусно и здравословно. Зимата остава зад гърба ни със своите тежки ястия и е време да отворим врати и сетива за специалитети, които едновременно ще ни заситят, но и ще ни карат да се чувстваме леки и ефирни... а какво по-подходящо за целта от една прясна, домашно приготвена паста!

Да, пастата е избор №1 за всеки кулинар и чревоугодник, но за приготвянето ѝ вкъщи си има някои правила и закони, които задължително трябва да бъдат съблюдавани, за да имаме желания резултат. Ако не сте много умели в приготвянето на домашна паста, ето една идея от Натали и нейния влог Natalie's Beauty –бърза и лесна рецепта за домашна паста, не без помощта и на един чудесен приятел в кухнята - кухненската машина KENWOOD Chef. Благодарение на него накрая ще имате автентична, вкусна, уханна паста – точно такава, за каквато сте мечтали, при това без изненади, разочарования и губене на време.

Но първо - какво ви трябва за пастата?

Тя е лесна за приготвяне от гледна точка на продуктите – трябва ви едно яйце и няколко вида брашно, които след това изсипвате в кухненската машина – тя е там за вас, за да ви отмени в бъркането, разточването и всички останали процеси по приготвянето на пастата. 

Една от най-хубавите ѝ характеристики е тази, че машината може да се приспособи към индивидуалните ви нужди и предпочитания при приготвянето на различни ястия. 

Кухненската машина може да бъде окомплектована с различни приставки, които я правят абсолютно безапелационен помощник - планетарен миксер с 3 приставки за различни смеси, приставки за кори за лазаня и къса паста, блендер, купа за нарязване и настъргване, сокоизстисквачка, мелница, месомелачка... просто кажете какво искате, и тя ще го изпълни. Нещо като лампата на Аладин, но под формата на кухненски помощник, който може да работи с три приставки наведнъж! Помните ли как сте си казвали, че искате да имате трета ръка – е, KENWOOD има!

Но да се върнем на пастата – за нея не ни трябва друго, освен купа и приставка за разбъркване – купата тук е 4.6 литрова, от неръждаема стомана, и в нея тестото става нищо по-малко от перфектно. След това идва етапът на разточването – адски досаден, ако ще го правите с точилка, но, за щастие, ние не сме бабите ни и 21 век ни е донесъл технология, която ще ни отмени. Машината е така добра да ни осигури желаната от нас дебелина на разточване, а след това от нас се иска само да нарежем на ленти вече разточеното тесто и да сварим леко във вряща и предварително подсолена вода.  

Оттам нататък всичко е по индивидуално желание – дали ще овкусяваме с нещо леко и ароматно – като спанак, чесън, маслини и моцарела, или ще заложите на класиката със сос Болонезе – изборът е в наши ръце. В рецептата на Натали изобилстват зеленчуците, като чери домати и фино нарязани зелени чушки (отново с помощта на кухненската машина), а резултатът в поднесената чиния е повече от очарователен.

Приятен апетит и имайте предвид, че KENWOOD е великолепен помощник... но само за кухнята. Легла не оправя и не взима деца от детска градина (но пък ни оставя време да направим тези неща сами!)

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти