Как да се погрижим за деликатната бебешка кожа

Платена публикация

Как да се погрижим за деликатната бебешка кожа
Снимка: Pampers

"Човешката кожа диша. И ние трябва да ѝ даваме шанс да диша свободно. Наша е отговорността да осигурим този комфорт на нашите деца, за да могат да растат те здрави и щастливи", споделя Димитрина Проданова – детски психолог и експерт на Pampers

Има много начини да се грижим за бебешката кожа и да ѝ помагаме да си набавя необходимото количество свеж въздух: по време на нежните моменти, когато бебето е в покой; докато сменяме пелената; времето след баня и особено - моментите, в които бебето е активно.

След баня: Подходящо време да оставиш кожата на бебето изложена на свеж въздух, е времето след баня. Избърши го с мека хавлия (като избегнеш силно търкане) и го остави да се движи свободно и без пелена за известно време. Използвай това време, за да разгледаш кожата му и да провериш дали няма раздразнени или прекалено сухи участъци в зоната около пелената.

Независимо от възрастта на бебето, споделените нежни моменти с него са възможност за създаване на по-силна връзка помежду ви, както и за подобряване на състоянието на кожата му.

Гушкане: Не пропускайте да полагате бебето близо до сърцето си, докато го гушкате нежно. По този начин то ще усети вашият пулс с кожата си. В тези моменти може да оставяте бебето само по пелена от дишащи микропори, за да може то да се топли от вашата телесна температура и същевременно, кожата му да си набавя свеж въздух.

Милване: Нежното милване на бебешката кожа усилва чувството за спокойствие, което може дори да успокои раздразнената бебешка кожа. Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, пълен с нервни окончания, затова този вид нежно докосване е идеален за стимулиране на бебето. Нежното милване окуражава бебето да отделя окситоцин (хормона на щастието), който ви помага да се насладите на моментите на близост.

Люлеене: Люлеенето е добър начин за увеличаване на циркулацията на свеж въздух в пелената, докато бебето спи или заспива или пък е прекалено малко за много самостоятелни движения. Прегърни го нежно и леко го приближавай и отдалечавай от тялото си. Внимавай да не прекалиш. Чрез редовно люлеене бебето се научава на координация – люлеенето стимулира мозъчното развитие.

Масаж: Използвай техники за бебешки масаж, които карат бебето да се чувства сигурно и комфортно, като спомагат за по-доброто развитие на кожата (изследвания показват, че бебета , които биват масажирани редовно, се хранят и спят по-добре). Това е и подходящото време за преглед на кожата на бебето – има ли някакви следи от раздразнение или сухота, които имат нужда от специално внимание. Винаги следи за знаци дали бебето харесва масажа и му се наслаждава, или трябва да спреш.

Гъделичкане: Гъделичкането или лекото докосване на бебешката кожа, карайки го да се смее, е идеален начин да му покажете, че го обичате, като същевременно помагате на бебето да се движи и да научава нови неща. В същото време това е момент, в който да проверите дали има следи от зачервяване или сухота по бебешката кожа. А и какъв по-добър начин да осигурим здраве на бебето от щастливия смях?

Времето за повиване: Грижата за бебешката кожа е изключително важна - използвайте времето за повиване като възможност за цялостен преглед на кожата. Това е и моментът да подготвите бебето за последващите дейности през деня.

След като сте приготвили масата за повиване и всички необходими продукти са около Вас, поставете бебето на чиста бебешка подложка или кърпа (разбира се, не бива да го изпускате от поглед). Свалете внимателно пелената, като с помощта на старата пелена избършете остатъците от течно ако. Изчистете внимателно кожата с мокри кърпи като Pampers Sensitive Wipes.

Проверете дали има следи от зачервяване или изсушаване по кожата и нанесете козметичен продукт, ако е необходимо. След това сложете новата пелена от дишаща материя и разтегателни ушички с цел да предпазите кожата от раздразнения.

Повиването е идеален момент за засилване на връзката помежду ви. Може би вече сте открили, че ако бебето е разсеяно по време на повиване и за да привлечете вниманието му, трябва да му говорите или да търсите повече контакт с очите, или да правите смешни физиономии.

Докато го повивате, му пейте песни и му показвайте колко много го обичате – не е необходимо да сменяте пелената толкова бързо, направете този момент още един начин за засилване на връзката с вашето бебе!

За всеки момент, който прекарвате заедно с бебето, се нуждаете от високо абсорбиращи, дишащи пелени, като Pampers Premium Care, които осигуряват на кожата точната среда за нейното добро състояние. В действителност има толкова много неща, които бебето може да прави, за да се наслаждава на ползите от свежия въздух за неговата кожа, дори когато носи пелена!

Пелените Pampers Premium Care с 5-звездна защита за кожата са най-тънките и супер абсорбиращи пелени от Pampers, които осигуряват до 12 часа защита от протичане. Пелените Pampers Premium Care имат дишащи микро пори, позволяващи на бебешката кожа да има постоянен достъп до свеж въздух.

Всички размери пелени Pampers Premium Care имат външен слой с дишащи микро пори, които осигуряват на кожата в зоната на пелената оптималната среда за развитието на здрава кожа. За пълна 5-звездна защита използвайте мокрите кърпи Pampers Sensitive, с лосион, клинично тествани за овлажняване и грижа за кожата преди поставянето на пелена.

За повече информация вижте ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти