Как да изберем подходящи дамски обувки за всеки повод

Платена публикация

обувки
Снимка: Pexels

Дайте на едно момиче правилните обувки и то може да завладее света. Сигурни сме, че вече сте чували тези думи, които принадлежат на една доказана модна икона - Мерилин Монро. С този емблематичен цитат Мерилин успява много ясни да обясни колко важен аксесоар всъщност са обувките за всяка жена.

От една страна, те са неизменно свързани с вашия личен стил, от друга имат много важно значение за комфорта ви. Перфектният чифт обувки ще ви помогне да получите всичко това. А ако се чудите как може да го откриете, ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат.

Съобразете обувките с повода

За жените и тяхната всеизвестна любов към обувките се носят легенди. Голямата колекция от обувки обаче е практично решение, ако в нея може да се открие подходящият чифт за всеки повод. Ето няколко задължителни типа обувки, които трябва да имате в притежанията си, и как да ги изберете по най-добрия начин:

► Ежедневни обувки - това е може би най-важният чифт обувки, който всяка дама трябва да притежава. Тук е важно да заложите на универсалност и комфорт. Не пренебрегвайте удобството им заради визията, тъй като много бързо ще съжалите. Потърсете цвят, който е универсален, като черно или бежово например, или пък такъв, който най-добре пасва с дрехите в гардероба ви.

► Офис обувки - ако на работното място спазвате формален дрескод, може да заложите на една идея по-елегантни ниски обувки. Ако предпочитате обувка на ток, задължително е тя да бъде затворена, а токът да е не по-висок от 8 см. В случай, че няма строго определени правила относно облеклото, бихте могли да си позволите и една идея по-високи и впечатляващи обувки, но не прекалявайте.

► Официални обувки - специални поводи не липсват, а за тях за необходими и специални обувки. Изберете изисквани, красиви и забележителни обувки, чиято визия ще допълни и надгради тоалета, който сте избрали. Ако търсите сандали или затворени обувки на ток, тук вече може и дори е препоръчително да заложите на по-високи модели, които ще издължат фигурата ви. Ако обичате блясъка, може да заложите на обувки с камъни, пайети или други привличащи вниманието елементи.

Винаги избирайте подходящия номер

Макар номерацията да е стандартизирана, вероятно ви се е случвало да попаднете на марка, при която вашия номер не ви става. Затова освен да се доверявате само на числата, непременно разгледайте и таблиците с размерите. Всеки добър онлайн магазин за обувки предлага възможността да видите размерите на стелката в сантиметри. Така ще може много по-точно да прецените и няма да имате притеснения, дори когато решите да поръчате онлайн.

Инвестирайте в качествени модели

Ако не искате всеки път да се притеснявате, че нямате подходящи обувки за дадени повод, съветваме ви първо да изградите базова колекция, която да включва един чифт удобни ежедневни обувки, един чифт спортни обувки, един практичен елегантен модел и накрая един официален и забележителен чифт. Изберете ги в универсални цветове и с по-класическа визия. Така винаги ще има какво да обуете и ще изглеждате чудесно.

Друг много важен съвет е да избирате качествени модели. Цената им може и да е една идея по-висока, но тези обувки ще издържат години наред, което напълно оправдава инвестицията.

Това бяха нашите полезни съвети, с помощта на които може да откриете подходящите дамски обувки за всеки повод. Дами, време е за шопинг!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти