Храна за душата или как да се справим със забързаното ежедневие

Платена публикация

Храна за душата или как да се справим със забързаното ежедневие
Снимка: netinfo

Ежедневието ни между понеделник и петък на всички ни е ясно, че се движи със скорост, която нито един физичен закон не може да обясни. Това е житейски факт, който искаме или не, трябва да приемам. Има обаче няколко възможности, благодарение на които седмичният ни фарс да се превърне в приятно за нас самите време. Не само организмът ни се нуждае от топла и вкусна пилешка супа през зимния сезон, затова е важно да даваме храна и на душата си.

Снимка: netinfo

Сигурно по няколко пъти в месеца ви минава през ума, че искате да разнообразите забързания график с нещо, но не ви хрумва почти нищо различно от  битови задължения или вечеря с приятели навън. Е, хубава вечеря с още по-хубава компания, без да мислите достатъчно място ли има за всички и имат ли пълни чаши гостите ви – винаги е добро решение, но понякога една театрална постановка може да бъде доста обогатяваща. Разгледайте месечните програми на театрите в града – невъзможно е да не попаднете на някое заглавие, което да ви допадне. Можете да предложите и на приятната компания, с която бихте споделили вечерята по-горе. Комедийни или пък трагични – театралните постановки винаги имат потенциала да ви разсеят и да ви потопят в един вълнуващ, макар и нереален свят.

Ако и театърът не в състояние да ви изкара от забързаното ежедневие наоколо, то може да се хвърлите в едни по-необичайни пространства, които през последните няколко години набират изключителна популярност. Надали вече не сте се досетили за какво става въпрос, но въпреки това - ескейп стаите. Има голямо разнообразие между различни тематични стаи. Дали искате такива, които ще ви накарат да активирате всяка една мозъчна клетка, дори и тези, които са в зимен сън; или пък такива, които ще успеят да ви покажат, че нямате ни най-малка представа какво значи хорър сценарий, дори и да сте изгледали всички филми на ужасите.

Снимка: netinfo

За по-изтънчените - балет или концерт на любим изпълнител или група също могат да дадат живот на културния ви живот. Не забравяйте, че доста често предложенията за два или повече билета са по-изгодни, ако решите да отидете сами, затова помислите с кого може да посетите събитието заедно. Освен приятната обстановка и настроението, така ще си спестите разходи, но не за сметка на емоцията.

Комедийните сериали преливат от телевизионния екран, но доста често това, че всичко е по сценарий и предварително планувано разваля цялостното удоволствие и забава. По-нестандартен начин, за да разнообразите забързаното ежедневие е да отидете на стенд ъп комеди участие. Скечовете там доста пъти не вървят по определен сценарий, а се ръководят от публиката там, затова очаквайте неочакваното там. Реалният контакт с хората е доста по-приятен, отколкото този с телевизора, нали?

Снимка: netinfo

Колкото и да си мислите, че нямате време през седмицата, винаги може да си откраднете няколко часа удоволствие и да посетите някое културно събитие в града. Има всякакви тематични мероприятие, които да грабнат вниманието ви. Опитайте се да правите това редовно – ще се изненадате колко по-добре ще се чувствате, макар и на пръв поглед това да е просто едно културно събитие. Удовлетвореността от него ще успее да компенсира стреса през седмицата.

Вижте няколко идеи за културни вечеринки с приятели

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти