Да съживим сухата коса

Платена публикация

Arlen
Снимка: Arlen

Изсушаването и сухотата на косата, са често срещани проблеми, особено през зимата! Ще разберем как да помогнем на косата да остане красива и блестяща с помощта на експертите по коса от www.arlen.bg

Сухата коса трудно се оформя в красива прическа, трудно задържа формата си, наелектризира се, сплесква се, влизав и в лицето и за съжаление не изглежда добре. Причините за сухотата са много, ще ги разгледаме, а след това ще научим как да помогнем на изтощените, сухи коси.

Причини за сухотата на косата

На състоянието на косата се отразяват толкова много неща – от храната до душевното състояние. Преди да започнете да се борите с този проблем, е важно да се разбере източника. Най-честите причини за сухотата на косата са:

•       честото боядисване;

•       химическо къдрене;

•       редовно термично въздействие;

•       неправилна или недостатъчна грижа;

•       хормонален срив;

•       заболявания на стомашно-чревния тракт;

•       липса на сън;

•       небалансираното хранене;

•       стрес.

Arlen
Снимка: Arlen


Правила за грижа за суха коса в домашни условия

Началото на грижите за състоянието на косата може да бъде по всяко време, просто променете някои навици. Arlen.bg препоръчва:

•       установете режим на сън: да си лягате и да се събуждате по едно и също време;

•       преоценка на дневния хранителен прием: намаляване на количеството на мазни и пикантни храни, като добавите към менюто си повече зеленчуци, плодове, млечни продукти и риба;

•       навреме да се откажете от използването на сешоар, маша и преса;

•       избор на оптимална честота на миене на главата;

•       през нощта е добре да ползвате шапка за сън, за да предпазите косата от триене;

•       докато е време да се върнете към своя естествен цвят на косата и да избягвате често боядисване;

•       да изберете качествено грижа за поддържане и козметика за косата.

Как да изберете козметика за суха коса?

При днешният голям избор е лесно да се объркате: всички производители обещават моментално преобразяване на косата! И все пак, как правилно да изберете продукти за грижа за суха коса?

Консултирайте се с вашия фризьор

Фризьорът, който редовно работи с вашата коса, знае за нея почти всичко! Помолете го да избере за вас подходящите продукти и да ви обясни как правилно да ги ползвате.

Четете състава на етикета

Списъкът на съставките, които се добавят в състава на продукта, могат да разкажат много. И така – продуктите с високо съдържание на натурални съставки ще бъдат много полезни за сухата коса: влизащите във формулата екстракти хидратират и изглаждат уморените кичури и структурата на косъма. Чудесно решение, например, може да се превърне дълбокото хидратиращо масло Redken All Soft Argan-6 Multi Care Oil: то не оставя върху косата мазен блясък, но активно възстановява безжизнената суха коса.

Хранителните масла, между другото, могат да влизат и в състава на маска за суха коса и дори във формулата на някои шампоани! Например, шампоанът на Matrix –  Oil Wonders съдържа микрокапсули мароканско арганово масло, което позволява да бъдат почистени сухите коси при измиване изключително внимателно и грижливо.

Още един показател за ефективността на продуктите за суха коса е липидният комплекс в състава им. Липидите са сложни съединения, които по природа се намират във всяка клетка от нашето тяло и които отговарят за устойчивостта и еластичността ѝ. Но в сухите коси липидите не са достатъчно, затова е добре да ги добавите отвън: например, с помощта на подходящите продукти за суха коса от L'Oréal Professionnel.

Специалистите от Арлен БГ ви препоръчват следните маски за суха коса, които ще ви дадат много добри резултати. 

Arlen
Снимка: Arlen

 Правила за използване на подхранваща маска за суха коса

Дори и качествена, идеално подхождаща за вашата коса маска може да не действа толкова ефективно, ако не се спазват правилата за нейното прилагане. Ето какво съветват експертите, на какво е важно да обръщате внимание, когато прилагате маски за суха коса.

•       Колкото по-дълго държите маската, толкова по-добре: на опаковките обикновено е посочено минималното време, което е ефективно и трябва да се увеличи – в идеалният случай си струва да оставите маската цялата нощ и да изплакнете сутринта.

•       Не трябва да измивате маската с гореща вода – това намалява ефективността на нейното въздействие: изплакнете главата с топла или хладка вода.

•       Не забравяйте и за корените на косата и кожата на главата: балсамът може да повлияе отрицателно върху обема на косата, ако го нанасяте в корените на косата. В същото време маската задължително трябва да се използва не само по дължината на косъма, но и в основата на растежа му.

•       Откажете се от използването на сешоар след прилагане на маска: дайте възможност на влажната коса да изсъхне по естествен начин.

За още съвети и консултация може да се обърнете към експертите по коса от Арлен.БГ. Най-голямата онлайн българска платформа за доставка на лицензирани световни топ марки за красива и здрава коса и кожа. Вече пета година хиляди жени се довериха на препоръките от Арлен.БГ и редовно използват онлайн платформата, за да имат най-новите и по-добри продукти от нишови и популярни марки. Възползвайте се от бързата доставка, тестерите и изненадващите промоции и подаръци, които получаат лоялните клиенти в Арлен. Посрещнете пролетта с по-хубава жизнена и здрава коса. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти