Cif & Domestos ще почистят Мавзолей-костница на Априлци

Платена публикация

Cif & Domestos ще почистят Мавзолей-костница на Априлци
Снимка: netinfo

Две български забележителности бяха почистени в рамките на кампанията „Чист дом, чиста страна" на Cif & Domestos - Самуиловата крепост и Фонтанa в град Троян

София, 6 юни – Над 700 човека се включиха във втория етап на инициативата „Почисти и пътувай“, която продължава до 10-ти юни, и подкрепиха каузата на Cif & Domestos за „Чист дом, чиста страна". Те взеха активно участие в пролетното почистване на Самуиловата крепост и Фонтанa и чешмата в град Троян, които бяха избрани от потребители от цялата страна чрез онлайн гласуване.

Дългосрочният проект „Чист дом, чиста страна" се провежда за четвърта година и негова основна цел е да помогне за опазването на обекти с голяма национална значимост и да мотивира хората да поддържат чист не само дома си, но и заобикалящата ги среда. „Чист дом, чиста страна" се осъществява от Cif & Domestos от 2014 г. насам. През 2017 г. националната инициатива даде добавена стойност на проекта и вдъхнови още повече хора да вземат участие и да помогнат за запазването на важни за страната ни обекти, носещи важно историческо значение за местната област.

„Щастливи сме, че толкова хора откликнаха на инициативата и подкрепиха каузата на Cif & Domestos. Това ни мотивира да продължим да работим в тази насока.“, сподели Тодор Гавазов oт Unilever Bulgaria.

„Почисти и пътувай“ е една прекрасна инициатива, която ни мотивира да се замислим повече за средата около нас и нуждата тя да бъде поддържана. Поздравления за организацията. Каузата на Cif & Domestos "Чист дом, чиста страна" е твърдо вече и наша кауза", коментираха инициативата двама от големите победители в играта „Почисти и пътувай“, които спечелиха една от големите награди - екскурзия за двама. 

На 10-ти юни екипът на Cif & Domestos се отправя към Копривщица. Там заедно с победителите в играта „Почисти и пътувай“ и местни доброволци ще бъдат почистени фасадата и пространството около Мавзолея-костница на Априлци. Важният исторически обект, построен в памет на геройски загиналите в Априлското въстание през 1876 г., се класира на трето място с общо 464 гласа онлайн, в което участие взеха над 5000 човека. По време на почистването Cif & Domestos ще проведат и информационна кампания сред гражданите на всеки град с идеята да ги мотивират да пазят чисти обществените пространства и забележителностите.

За Cif и Domestos:

Cif и Domestos са сред лидерите в категорията продукти „Грижа за дома“. Богатото портфолио продукти превръща почистването в бърз и лесен процес без компромис с качеството. Достъпните решения за почистване от Cif имат множество приложения в дома, а богатият продуктов асортимент на Domestos осигурява продължителна защита срещу микробите и качествено дезинфекциране на повърхностите.

Снимка: netinfo

За “Почисти и пътувай”:

Инициативата е част от  "Чист дом, чиста страна" - кампания за почистване на обекти с голяма национална значимост, която до момента е подкрепена от над 150 000 човека. В рамките на инициативата Cif & Domestos почистват редица паметници в София и страната, 10 училища и много градски площи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти