Бира за всеки повод и повод за всяка бира

Платена публикация

Бира за всеки повод и повод за всяка бира
Снимка: netinfo

Имаме късмета да живеем в свободно време, в което можем да изразяваме себе си, да пътуваме, разчупваме стереотипите. Учим се и да приемаме другите с по-отворено съзнание и без предразсъдъци. Учим се и как да се грижим за себе си, да се радваме повече и да си позволяваме да се поглезим, за да сме пълноценни в различните роли в живота.

В тази лятна жега някак естествено ни идва да си представяме как си почиваме, срещаме се с приятели или отделяме време просто да се помотаем. А защо не и да предизвикаме сетивата си с една пенлива, ароматна бира – любимо питие на много от нас, без значение на пол и възраст.

Както вече добре знаем, изследванията на учените през последните години доказват, че кехлибарената напитка е елемент от балансирания начин на живот, при умерена консумация, разбира се. В нея се съдържат витамини, антиоксиданти, фибри и какво ли още не. Тя намалява риска от сърдечно съдови заболявания, диабет, затлъстяване, подобрява храносмилането. Освен, че е вкусна, тя понижава и нивата на лошия холестерол в организма.

Съдържа витамини от група B, които допринасят за съхраняване нивата на триптофан в организма, а той участва в производство на серотонина. Точно това съединение помага на доброто ни настроение, а наличието на хмел в бирата ни отпуска и влияе благотворно върху съня.

Пивото има толкова разнообразни видове, вкусове, различно съдържание на алкохол и дори липса на алкохол. Има разновидности за всякакви случаи и настроения.

Ако се чудите каква бира е подходяща за различните събития и ситуации, в които изпадаме ежедневно, вижте нашите наблюдения как да й се насладим, докато се грижим за организма и тялото си.

Проблемът как да насочваме настроението си в хубава посока е и вдъхновение да потърсим кои видове бира с какво допринасят за доброто състояние на духа.

Снимка: netinfo

На първо място естествено е светлото пиво с кехлибарен цвят и нежен малцов вкус, което пият с удоволствие всички хора. То е чудесно в жегите, свежо е и леко. Кара ни да се чувстваме бодри и доволни. Да не забравяме, че е значим източник на витамините от група В, допълнени и от витамин С.  Нискоалкохолните и безалкохолните варианти са чудесни за хидратация на организма, както и за възстановяването му след физически упражнения. Тя може да се използва за заместител на изотоничните напитки. Светлото пиво е подходящо за всички сезони, но е особено подходящо за плажни, летни партита или за бърза бира с приятел в обедната почивка. Всъщност с това пиво можете да хапвате и нещо по-тежичко в ресторант. Важното е, че с него може да освежите всеки един момент...

Следващата биричка от списъка ни е пшеничната. Тя често ни грабва с промоция в големите хранителни вериги и това е страхотно, защото е изключително полезна. Има полифеноли, които защитават организма ни от свободните радикали и ни помагат в битката със стареенето. Тя е подходяща след спорт, като намалява мускулните трески. Също така е перфектна след края на работния ден, защото има леко тонизиращ и енергизиращ характер. Можете да сте спокойни, че ще имате сили да си стигнете до вкъщи, преди умората да ви натисне и да ви се доспи.

Ако има вид бира, за който не трябва да пропускаме да споменем, това е пивото тип радлер с привкус на лимон, грейпфрут и други цитрусови плодове. Те имат плодов и дори леко кисел акцент. Отиват си много с някои по-леки сирена и са страхотни за почерпка с приятели у дома или в някое приятно заведение. Няма как да опитате такава бира и да не изпаднете в лятно настроение.

След като снижихме градуса, да отдадем дължимото на безалкохолните бири, които споменахме при светлите пива. Те са наистина чудесен и удобен избор, когато ви се пие бира, но не искате да приемате алкохол. Вкусът им все повече се доближава до този на традиционните пива, а имат по-малко калории отколкото тях – само 22 на 100 мл. Което значи, че в 500 мл. кехлибарена течност има 110 калории, колкото в една ябълка. Така че можете да зарежете угризенията и да отпиете от пенливата чаша. Освен това в нея се съдържат всички полезни съединения, които и в класическата.

Снимка: netinfo

На пазара от няколко години има и едно доста интересно предложение – червена бира. Това пиво има голям чар и се харесва особено на дамите. Приятна е за романтични вечери в някой изтънчен ресторант, а в домашна обстановка ни настройва за приключения. От това пиво ни се допива повече когато вечерите започват да захладняват, но още се наслаждаваме на летните спомени и се подготвяме за зимата. То ни кара да се чувстваме уютно, топло и удобно.

И ето стигнахме до тъмните бири. Те са страхотни за зимния сезон. Имат дълбок цвят и плътен вкус. Подходящи са както за партита, така и за уютни семейни вечери. Ако сме си казали „Наздраве“ около пламтящия огън, спокойствието и релаксацията ще ни завладеят. А ако пивото е било bock, човек потъва в неговата магия и му е нужно само парченце шоколад.

Не ви трябват повече причини да изберете биричката следващия път, когато се чудите какво да пийнете. Просто се наслаждавайте, а част от истинската наслада е мярката.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти