Бягство към природата - как да презаредим батериите

Платена публикация

grabo
Снимка: Grabo.bg

Затрупани сте от работни задължения, имейли, домашни ангажименти и още куп битови задачи. С мъка спирате сутрин алармата, а всяка бленувате за петък следобед. Тези две изречения най-вероятно описват резюмирано вашата работна седмица. А ако ли не – то вие сте наистина щастливци и всички тайно… или пък явно ви завиждат благородно за това.

Не отлагайте почивката и развлеченията за сметка на още ангажименти, защото в един момент резервоарът със силите ви ще бъде празен и тогава и цял буркан с течен шоколад или пък три сезона на любимия ви сериал няма да ви спасят.

grabo
Снимка: Grabo.bg

Преди да достигнете своята точка на предел, избягайте от забързаното ежедневие, което понякога си е истински хаос в град. Бягството към природата освен че винаги е приятно, доста често се оказва и много полезно и презареждащо. Ако живеете в голям и шумен град, то със сигурност знаете за какво става въпрос. Организмът ви се нуждае от свеж и чист въздух, мислите ви от свободно време, а тялото ви от масаж или минерални бани… или пък и двете + СПА процедури.

Не е нужно да прекосявате цялата страна, за да избягате от натоварения график. Разгледайте китно местенце, което се намира в близост до мястото, в което живеете. Не губете време в дълги пътувания, ако нямате възможност да си вземете почивен ден и ще презареждате батериите само в събота и неделя.

grabo
Снимка: Grabo.bg

Съветваме ви да разгледате какви забележителности има наблизо, които може да посетите. Предложенията на някои места включват и организирани активности, така че може да оставите някои друг да се погрижи за това.

Сложете в багажа си онази книга, която стои вече втори месец на нощното ви шкафче и всеки път си казвате, че от утре ще започнете да четете. По време на почивката ѝ дайте шанс.

Природата в България е красива целогодишно и това, че е зима въобще не трябва да ви спира да се насладите на нея максимално. Из планинските курорти по това време на зимния сезон, пейзажите са най-впечатляващи. Особено пък за любителите на спортните занимания – сега е техният звезден период.

Не се притеснявайте, че по време на своята презареждаща почивка ставате рано, ако сте заложили на планинска местност. Не е защото сте под стрес и не можете да се отпуснете. Дори напротив – въздухът и спокойствието там ще ви повлияят толкова силно, че ще отнемат умората ви бързо. Затова и ще се наспивате доста по-бързо, отколкото в градската лудница.

grabo
Снимка: Grabo.bg

Насладата от зимната лежерна почивка не може да бъде сравнена с почти нищо друго. Времето е изцяло ваше и без проблем мога да закусвате не крак в 6.30 сутринта, а в леглото в 11.30. След вечеря няма да се налага да миете чинии или пък да пускате пералня, а ще си пуснете приятна музика и ще се излегнете удобно в леглото, четейки същата онази книга от нощното шкафче.

Сигурно всеки има различен подход за почивка и релакс. Презареждането на батериите протича при всеки различно. Вижте няколко идеи за свежо презареждане и нови гледки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти