8 съвета за перфектни палачинки

Платена публикация

8 съвета за перфектни палачинки
Снимка: netinfo

Не съществува по-чудесно нещо от закуска с голям куп палачинки. Рецептите за тях са разнообразни, но винаги вкусни. Представяме ти 8 универсални съвета, с които няма да сбъркаш, която и рецепта да захванеш.

Съвет #1: Не използвай каквито и да е било продукти

Палачинките не изискват специални съставки. Основните са: мляко, брашно, захар и яйца. Но това не означава, че не трябва да обръщаш внимание на качеството им.  

Увери се, че всичките продукти са пресни и в срок на годност. Това  е единственият начин палачинките да се получат със съвършен вкус. Не е необходимо да купуваш най-скъпите продукти в супермаркета, но въпреки това не използвай и такива, които са  застояли от няколко дни.

 Съвет #2: Не прекалявай с разбъркване на тестото

Може би ти се струва, че правиш вярното нещо, но всъщност извършваш един от най-големите грехове при правенето на палачинки. За разлика от други ястия, при които разбъркването е най-важното, при палачинките това е най-лошата възможна идея.

Когато разбъркваш тестото твърде много, глутенът прави палачинките твърди и жилави, вместо леки и пухкави.

Съвет #3: Избери правилния тиган

Със сигурност си мислиш, че изборът на тиган не е толкова важен, когато стане дума за приготвянето на палачинки, но със сигурност грешиш. Перфектните палачинки се нуждаят от достатъчно голяма, плоска повърхност, за да се изпекат равномерно.

Съвет #4: Не прекалявай с добавките към палачинките

Всички ние обичаме да готвим лесно, по интуиция, а това включва разбъркване на повечето продукти в една купа. Когато стане дума за палачинки, трябва да сме много внимателни какво точно добавяме.

Ако добавиш плодови или шоколадови парчета към тестото, тъжната истина е, че докато палачинките се сготвят, тези добавки най-вероятно ще изгорят. За това първо сипи тестото за палачинката в тигана, изчакай да се запече и добави каквото искаш в последните няколко минути на готвене.

Съвет #5: Горещо, горещо, горещо

Ключът към приготвянето на най-вкусните палачинки е тиганът да е загрят на точната температура. Тиганът трябва да се нагрее на 185 °C. Как да познаеш кога тиганът не е достатъчно горещ? Капни върху него малко вода: ако тя се разтече по повърхността му, означава, че не е загрят достатъчно.

Използвай тиган с незалепващо покритие като напръскаш повърхността му с малко зеленчуково олио, готварски спрей или пречистено масло (не използвай обикновено, защото ще прегори бързо).

Съвет #6: Пухкави като облачета

Кое е следващото ниво? Ако искаш палачинките ти да се получат наистина пухкави, трябва да отделиш белтъците от жълтъците и да ги разбиеш отделно.

Първо ги отдели. Смеси жълтъците заедно с останалите течни продукти, а след това към тази смес прибави сухите продукти, за да забъркаш тестото.

Разбий белтъците на сняг, после бавно ги прибави към сместа, като разбъркваш леко. Щом сместа е готова, приготви палачинките веднага.

Съвет #7: Хапни ги, докато са още топли

Според най-добрите готвачи палачинките трябва да се консумират пресни, направо от тигана. А ние можем само да се съгласим с това.

Съвет #8: Не обръщай палачинката повече от веднъж

Да, знаем, че понякога е трудно да се определи кога да се обърне палачинката. Знаем също, че ако я обръщаме повече пъти, тя ще се изпече равномерно, но не трябва да го правиш, ако желаеш наистина перфектен резултат.

Ако обърнеш палачинките повече от веднъж, те ще станат по-твърди, по-плътни и няма да бъдат толкова пухкави, а това е последното, което искаш да се случи. Изчакай палачинките да станат готови за обръщане и когато дойде моментът – направи го само веднъж.

Как да обръщаш палачинките професионално?

Препоръчваме ти да опиташ Делимано Деличия  Слоуп тиган за палачинки . С него обръщането на палачинката е лесно, без тя не се къса. Палачинките стават меки и пухкави с невероятен вкус, равномерно изпечени всеки път!

Керамичното покритие Керамика Форте  ти дава възможност да приготвиш здравословни храни само само с  капка мазнина без храната да залепва и бързо приготвя храната като по този начин хранителните вещества  и аромата на храната се запазват.

Възползвай се и си вземи Делимано Деличия  Слоуп тиган за палачинки с 50% отстъпка само  за 24,90лв.! Само до 12.06.2016г.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти