5 съвета за предприемане на мечтаното пътуване

Платена публикация

Lidl
Снимка: Lidl

Най-добрият начин да се откъснем от натовареното ежедневие определено остава пътешествието. Независимо дали се стремим към необятни плажове, планински оазиси и магически гледки, те често изглеждат като трудни и дори невъзможни дестинации. 

Още тази година една от тях може да се окаже реалност с най-вълнуващото предизвикателство на Lidl “100 ваучера х 1000 лв. за почивка в България или чужбина”, които дапокрият частично или напълно разходите за екскурзия до избрана от вас дестинация. Остават броени дни до 30 април, в които можете да се включите в играта, като пазарувате в Lidl на минимум стойност от 20 лева, запазите касовата бележка и я регистрирате в страницата на играта.

Независимо от локацията, има няколко златни правила за незабравимо преживяване:

1) Изчистете съзнанието си - приключението е истинско, когато отдадете заслуженото му време за наслада. Изчистете работните си ангажименти, погрижете се за личните си задачи и се заредете с ентусиазъм.

2) Въоръжете се с всички устройства за създаване на спомени - ако още не сте освобидили картите памет от телефона или фотоапарата, то непременно не го оставяйте за последно. Няма по-голямо разочарование от това да се озовете на прекрасно място и да не успеете да го съхраните за дълго точно както го помните.

3) Начертайте план - една дестинация обикновено предлага много повече за разглеждане, отколкото времето може да поеме. Колкото и да Ви привлича спонтанността, заложете си примерен план какво и кога искате да видите, за да не пропуснете най-важното за вас.

4) Опитайте местната култура - независимо в България или чужбина, всяко място има своя история и обичай. Най-добрият начин  да се потопите в атмосферата и да се обогатите духовно от пътешествието е да опитате местните обичаи, кухня или да си осигурите опитен водач, който да ви преведе през всичко, което дестинацията може да ви предложи.

5) Финансова прогноза - колкото и да не искаме да гледаме в тази посока, всяко пътуване е обвързано с финанси. Най-вероятно, освен времето, това е и причината, досега да сте се възпирали от своята мечтана дестинация. Проучете, разпитайте и почерпете от опита на вече посетилите как да се поместите в конкретна цифра без да се ограничавате от най-желаното. Ако пък сте от късметлиите, които спечелят ваучер за пътуване от Lidl, ще можете да разчитате на професионалната помощ от туристическа агенция за избора на транспорт, настаняване и други елементи от Вашето приключение. Как да кандидатствате, можете да видите ТУК

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти