4 вълшебни екстракта за детокс!

Платена публикация

4 вълшебни екстракта за детокс!
Снимка: netinfo

Говорейки за детокс, говорим и в голяма степен за здравословен начин на живот: приемане на повече течности, хапване на пълноценна храна, спорт.

Но, ако искаме ударен детокс сега, веднага, към какво трябва първо да се насочим?

Спокойно можеm да твърдим, че славата на зеления чай като топ средство за детокс е напълно оправдана. Не сме сигурни, обаче, колко от феновете му знаят как точно той ни детоксикира… Ще бъдем честни – на практика, не го прави. Или поне не по начина, по който си мислим. Тялото ни, само по себе си, има способността да елиминира една част от вредните вещества доста ефективно. Това на практика е негова жизненоважна задача, като се има предвид количеството на токсините с околната среда. Зеленият чай не детоксикира активно токсините сам по себе си.

Съставът му е богат на полифеноли, които всъщност помагат на организма ни да се детоксикира сам. Полифенолите работят по два начина: единият е като пряко въздействат благоприятно върху черния дроб, а другият като се борят със свободните радикали в организма. Какво са свободните радикали? Това са молекули, които са толкова нестабилни, че трябва да бъдат неутрализирани преди да повредят здравите клетки. Неутрализират се чрез антиоксиданти, а полифенолите са наистина от добрите такива.

Джинджифил

След зеления чай, другият известен детокс продукт е джинджърът. Използва се в най-различни програми за прочистване на организма заради свойствата му да стимулира храносмилането, циркулацията и изпотяването. Благоприятното му въздействие върху храносмилателната система подпомага очистването на натрупаните токсини в дебелото черво и черния дроб. Джинджифилът спомага за поддържането на храносмилателните ензими, които неутрализират киселините и подпомагат целия процес по приемането и преработването на храната. В резултат на това биват облекчени различни симптоми на стомашен дискомфорт – газове, подуване на корема и пр.

Коприва

Може би като чуете коприва, няма веднага да изплува в ума ви думата детокс. А трябва! Копривата е едно най-ранните пролетни растения. Ако зимата не е била адски студена, като тазгодишната, например, може да я срещнете дори в края на януари. Това „парливо“ растение традиционно се приема като пролетен тоник, който помага на организма да се отърси от вредните навици, с които сме се сдобили през зимните месеци. Освен това, копривата има и леко слабително действие и помага на тялото да се освободи от натрупаните в кръвта и органите на отделителната система токсини. В частност, копривата е особено полезна за бъбреците. Препоръчва се при профилактика на различни проблеми свързани с тях. И не на последно място, копривата има и диуретичен ефект.

Аспержи

За финал оставихме най-вкусният детокс продукт, според нас – аспержите. Наричан „кралски зеленчук“, аспержите не само са супер вкусни, не само ще детоскират тялото ви, но ще ви помогнат и в епичната битка с… годинките. ;) И най-хубавото – аспержите са нискокалорични, именно и затова са идеалният детокс продукт ;)

И така… На теория нещата са следните – приемайки тези четири детокс храни, вие ще осигурите необходимата подкрепа на организма да се справи с токсините от околната среда. На практика, обаче, е трудно да си ги набавяте ежедневно и в необходимото количество. В една таблетка Допелхерц Детокс комплекс не само ще откриете екстракти от тези 4 супер храни, но и те ще бъдат в комбинация с витамини и холин за един наистина пълноценен детокс.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти