3 лесни стъпки как да изберете вашата възглавница

Платена публикация

3 лесни стъпки как да изберете вашата възглавница
Снимка: Dormeo

Сещате ли се за онзи момент, когато се събуждате и вместо да се почувствате бодри, отпочинали и готови да започнете един нов вълнуващ ден, всъщност ставате с болки в кръста, схванат врат и гръбнак?

Сън за красота, друг път!

Проблемът може да е във възглавницата, дами. Неподходящата възглавница е сред основните причини за лошия  сън и в резултат се появяват различни изкривявания и болки. Разбира се, като всеки друг и този проблем си има решение. Трябва да се съобразите с факторите, оказващи влияние при избора на възглавница, която ще реши проблемите ви със съня.

1. Как обичате да спите и важно ли е това при избора на възглавница?

Един от основните критерии за избор на перфектната възглавница е позицията на тялото ви по време на сън.

✔ Ако спите по корем – изберете много ниска и равна възглавница с мек пълнеж. Високата възглавница ще причини неудобство и болки във врата.

✔ Ако спите по гръб – изберете средно мека възглавница с пълнеж, чиято височина може да регулирате. Не е добре да спите на прекалено висока възглавница, защото така главата е под остър ъгъл с тялото и това причинява дискомфорт във врата. Може да изберете и анатомична възглавница от мемори пяна, която дава именно така необходимата опора за врата и осигурява естествена позиция на гръбнака.

✔ Ако спите настрани – за тази поза също е подходяща не много висока, средно твърда или ортопедична възглавница от мемори пяна, която следва естествената извивка на врата и запълва мястото между ухото и рамото.

Направете кратък тест и разберете коя възглавница е най-подходяща за вас.

2. Страдате ли от алергии?

Следващата важна стъпка е да съобразите възглавницата с това дали страдате от алергии. Големият проблем при избора на възглавница е обработеният пълнеж, който може да причини обостряне или дори появата на алергии. Затова е особено важно, когато си купувате възглавница, да изберете възглавница със специален пълнеж, като Уелслийп микрофибрите във възглавниците Дормео. Те са подходящи за хора с алергии - абсорбират влажността и поддържат оптимална температура по време на сън. Фибрите са меки и проветриви и не се сплъстяват на бучки.

Хора, които са алергични към прахови акари, трябва да избягват пълнежи, в които праховите акари обикновено се развъждат (например гъши пух). Изберете възглавница, която е пълна с коприна и пухкави нишки Уелслийп или мемори пяна.

3. Главоболие и болки във врата

Болките във врата – основната причина за появата им е именно неподходящата възглавница. А ако това е в комбинация и с неподходящ матрак, резултатът е още по-лош. Ортопедичните възглавници от мемори пяна Дормео са много добро решение, с което ще забравите за болките във врата и главоболието сутрин. Мемори пяната се оформя, за да пасне на формата на главата и врата за максимален комфорт.

Ако страдате от болки във врата, научете повече за всички удобства, които ортопедичните възглавници предлагат.

Важно е да знаете, че дори и старата ви възглавница да е била съобразена изцяло с нуждите ви, е добре да я сменяте, защото с времето тя губи качествата си. Специалистите по грижата за добрия сън от Дормео ви препоръчват да сменяме възглавницата си на всеки две години, за да сте сигурни в качествата ѝ.

Вижте още полезни съвети за това как да разберете, че възглавницата ви е за смяна и как да я поддържате свежа и чиста за по-дълго.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти